Снимка: БГНЕС
fallback

„Мюсюлманските страни трябва да създадат съюз, за да се противопоставят на нарастващата заплаха от израелския експанзионизъм“.

Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи „ЕРТ“.

Ердоган направи тези коментари, след като се позова на смъртта на американска активистка от турски произход в окупирания Западен бряг, където тя участвала в демонстрация срещу еврейското заселване. Палестински и турски официални лица обвиниха израелските военни за смъртта на активистката.

„Единственият начин да спрем израелската арогантност, израелския грабеж и израелския държавен тероризъм е съюзът на ислямските държави“, оцени турският президент.

Той добави, че неотдавнашните стъпки на Турция за подобряване на отношенията с Египет и Сирия са насочени към „създаване на линия на солидарност срещу нарастващата заплаха от експанзионизъм“. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 20 часа

До Българинъ - Абсолютни глупости пишеш ...

66

Турчин

преди 2 дни

А бе стига бе, просто ***, на всички им писна. Арабите не помагат на Палестина, същата раса са. Ти къде си тръгнал ? На турците им писна от араби. В Турция има 8 милиона сирийци. Стига вече.

65

Българинъ

преди 1 седмица

Абе, джанъм, ко стана с флотилията от 1000 гемии, дето се кани да пускаш след клането от Газа в Израел на 07/10? Туй шубето голям страх. Друго си е да *** баклави и солидарно да крещиш "Аллаху Акбар". Налъм ислямистки! Гладен, беден, безработен, изолиран.

fallback