Снимка БГНЕС, архив
fallback

Израелска общност съобщи за смъртта на заложника Авраам Мундер в Ивицата Газа. Тя твърди, че той е бил „физически и ментално измъчван“, докато е бил в плен, предаде АФП.

Израелската армия пък е прибрала телата на шестима заложници от южния квартал Хан Юнис при съвместна операция с агенцията за вътрешна сигурност Шин Бет.

„Кибуц Нир Оз обявява с голяма тъга за убийството на покойния Авраам Мундер, 79, докато е бил в плен в Газа, след като е търпял физически и ментални мъчения в продължение на месеци“, заяви общността.

Палестински бойци са отвлекли Мундер, съпругата му, дъщеря му и внука му по време на нападението на Хамас на 7 октомври срещу Южен Израел.

Другите членове на семейството бяха освободени по време на едноседмичното примирие през ноември миналата година, докато синът му е убит в деня на атаката.

Нападението, водено от бойците на Хамас, доведе до смъртта на 1199 души, предимно цивилни. Бойците също отвлякоха 251 души, 111 от които все още са държани в Газа.

Ответната военна кампания на Израел в Газа е убила най-малко 40 139 души по данни на институциите, контролирани от Хамас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Стария Джо

преди 3 седмици

Ако продължава така Израел няма да има на кой да отмъсти при следващ терористичен акт :)) То ни земя ни Хамас им остана, тук там някакви откъснати от света групи от бивша Хамас които нямат връзка по между им , без единно управление

4

Анонимен

преди 4 седмици

В 21 век не трябваше да има такъв ужас, човечеството трябваше да се е получило от миналото, но уви. Алчните печалбари не седят мирно. Алчността убива света.

3

Анонимен

преди 4 седмици

Те убиха 40 хиляди и раниха 120 хиляди в Газа. Дребнаво оплакване на Израел.

fallback