Снимка БГНЕС
fallback

Очаквахме тази нощ да има удар на Иран, било то от страна на Хизбула, но според експерти от Близкия изток, реакцията дойде по-скоро от Хамас с избора на Яхия Синуар. Малко неочакван беше този ход, но това е много силно послание към Израел.

Това коментира в "Денят започва" но БНТ арабистът проф. Владимир Чуков.

"Очевидно е, че реакциите спрямо Израел ще бъдат стъпка по стъпка. Генералният секретар на Хизбула обясни, че ще убиват с памук, т.е. с велурени ръкавици, бавно ще ги убиват. Поради тази причина те забавят и отговора, било то Хизбула, било то Иран. В момента сме свидетели на драматични събития, които не са само военни", обясни той.

Според проф. Чуков, вчерашното решение на шурата на Хамас да избере Яхия Синуар, който е архитектът на терористичния акт от 7 октомври м.г., наистина представлява нов етап и нова фаза в развитието на обстановката в Близкия изток.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Алекс

преди 1 месец

Проф.Чуков пак не позна.Според прогнозата Иран вече трябваше да е ударил Израел.

9

Господи!

преди 1 месец

Евреите ще ликвидират и него! За тях няма недосегаеми арабски лидери. Трепят наред. Израел е много силна държава в Близкия изток и въоръжена до зъби. Арабите просто не са разбрали досега с кого си имат работа. Те, ако знаеха...

8

Алекс

преди 1 месец

Арабистът Чуков?! Нали беше рашист! А на терористите дано все такива да са им отговорите, да избират нови лидери в мощен ответ на убийстото на предишния. :)

fallback