Снимка: Pixabay
fallback

Хиляди израелци са блокирани извън Израел и не могат да се върнат в родината си. Причината - спирането на полети до Тел Авив от авиолиниите, предаде израелската новинарска агенция ТПС. Едно от семействата сподели с ТПС как планираната им едноседмична визита в Лондон се е превърнала в нещо по-сложно.

В телефонно обаждане от Единбург Елад Армон от кибуца Сде Нахум каза пред ТПС, че е отпътувал за Лондон със съпругата си и трите си дъщери на възраст между 11 и 14 години. Двете по-малки момичета на възраст три и седем години са останали при родителите на Елад, които живеят в същия кибуц.

“Прекарахме една страхотна седмица в Лондон“, каза Елад, който е говорител на местния съвет на Долината на изворите (Valley of Springs) в Северен Израел, където се намира Сде Нахум.

Множество авиолинии прекратиха полетите си до летище “Бен Гурион“ поради опасения от възникване на война с Иран и “Хизбула“, предава БТА.

“Беше близо полунощ и не знаехме какво да правим. Опитахме някои Airbnb, но всички спяха. Опитахме да се свържем с всеки приятел в района”, казва той. В крайна сметка научават за малък хотел в лондонския квартал „Голдърс Грийн“, в който имало място”, сподели Елад.

След нападението на “Хамас“ на 7 октомври “Ел Ал“, националната авиокомпания на Израел, летя и през съботата с равинско одобрение, за да репатрира израелски резервисти и спасители, докато други израелски граждани прекараха дни или седмици в опити да се приберат у дома.

Елад подчертава, че семейството му не е единственото, което е останало на улицата.

Около 150 хиляди израелци са блокирани в чужбина.

"Заради убийството на лидера на “Хамас“ Исмаил Хания нещата станаха напрегнати и авиокомпаниите започнаха да отменят полети. Нямаше да отидем, ако знаехме, че ситуацията ще бъде такава", каза Елад. "Разбрах за убийството от онлайн новините. Приятели в Израел ми казаха, че нещата стават напрегнати”, допълни той.

Семейството ще трябва да попълни документи, за да му бъде възстановена сумата за отменения полет, но няма да бъде компенсиран за разходите на семейството за допълнителната седмица.

Последният етап от пътуването на семейството ще бъде пътуване с влак от Единбург до Лондон, след което ще бъдат навреме на летище "Лутън" за отпътуването им утре вечер.

"Първото нещо, което ще направим, когато се приберем у дома, е да прегърнем момичетата", каза Елад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Libre comme air

преди 1 месец

Много плкаах за горките евреи...Колкото те за убитите палестински деца!!!

4

Анонимен

преди 1 месец

Нас кво ни дреме,че някакъв си юдеец не можел да се прибере от Лондон в кибуца си_? Да си е седял в кибуца, кой го е насилвал да ходи до Лондон?

3

Анонимен

преди 1 месец

За тия въобще не ми е жал. Да се разграничат от Израел първо!

fallback