Снимка: БГНЕС
fallback

"Израелският отговор срещу Ливан ще бъде наистина много силен, трябва отсега да го чакаме, може да се случи във всеки един момент до петък, защото авиокомпаниите заявиха, че дотогава че няма да летят до Бейрут. Може би това ще бъдат различни атаки от двете страни. Въпросът е кога и къде”, направи коментар по темата Мохамед Халаф.

Журналистът допълни, че в момента усилията на западните държави и САЩ са да убедят израелския премиер Нетаняху ударът да не е разрушителен и да не засегне Бейрут. "Ако гледаме какво се случва в САЩ, нещата са насочени в две направления - да бъдат ограничени действията на Израел и да няма отговор от Хизбула”.

Пред БНТ Халаф допълни, че няма как Израел да не отговори на случилото се на  Голанските възвишения

Журналистът определи като "политически театър" заплахата турския президент Ердоган към Израел.

"Израел не е Азербайджан, нито Либия, нито Сирия. Тук става въпрос за други неща. Ние сме свикнали на тези заплахи между двете страни. Когато всичко свърши, пак ще видим как ще върнат посланиците, ще започне сътрудничество - икономическо, търговско, дори разузнавателно. Ердоган всъщност поднася натиска на обществото, което вижда какво се случва в Газа".

Халаф допълни, че конфликтът между Израел и Хамас е в задънена улица и ще се проточи още дълго, защото нито една от страните няма да отстъпи от исканията си.

"Нито сме близко да палестинска държава, нито сме близо до прекратяване на конфликта. Всичко зависи от това какво мисли аятолах Хаменей - дали ще сложи край на това, което правят Хамас, хутите и всичките проирански групи. В момента има натиск и върху Съединените щати, има опити за насема в изборите там".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Българинъ

преди 1 месец

Ще я. На Ливан и на Иран. Както и на Сирия, Йемен, Катар и Турция. Всички взели участие в зверското клане от 7-ми насам. И те го знаят. За Израел!

23

Убийци на деца

преди 1 месец

2024г Холокостът СВЪРШИ!! Повече не искам да чувам за Холокост!!!

22

Анонимен

преди 1 месец

нетаняху като зеленски не искат да спре войната, защото ги чака съд и затвор

fallback