Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Израелската армия призова всички жители на град Газа да го напуснат, а наблюдателите предположиха, че това е знак за нова мащабна военна операция, предаде ДПА.

Хората трябва да напуснат града в северната част на ивицата Газа към градовете Деир ал Бала и Ал Завия в централната част на палестинския анклав, се казва в призива, разпространяван на арабски език от военен говорител, съобщава БТА.

Той описа и маршрутите, които засегнатите трябва да използват, без да пресичат контролни пунктове. Град Газа е опасна военна зона, предупреди говорителят.

Израелските медии съобщиха, че армията разпространява листовки в града от сутринта и принуждава хората да го напуснат.

През последните седмици военните призоваха жителите на няколко квартала на града да напуснат домовете си. Оттогава се проведоха тежки сражения в няколко квартала, сред които и „Шеджая“. Последният призив гласи да се напусне целия град.

Израелските сили извършиха военни операции в град Газа в началото на войната през октомври. Оттогава бойците на палестинската бунтовническа групировка „Хамас“ се опитват да се прегрупират там и в други части на крайбрежния анклав. Град Газа е едно от най-тежко засегнатите от боевете и обстрела места през последните месеци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

До 5

преди 1 месец

Рашковцете отдавна започнаха евакуация от Крим.

20

нов абонат

преди 1 месец

Днес 14.07.2024 г.,не мога да скрия възхищението си от смелостта,решителността и себеотдаването на израелския народ.Те единствени познават света на исляма,и мюсюлманския нечовешки манталитет.Безотказно ликвидиране на арабските мюсюлмански терористи-детеубийци.Евреите отлично знаят,че арабати не са способни на преговори.Те-арабите,единствено са способни да убиват беззащитни деца,жени,възрастни хора.Да се поучим от евреите,в борбата с мюсюлманския тероризъм.Браво господа евреи!

19

Българинъ

преди 1 месец

На 6-ти Окт. бе тихо и мирно, без един евреин в Газа, без една "невинна" жертва. Навечерието на мирен договор между Израел и Саудитите беше. За да осуетят мира, Хамас нападнаха Израел от Газа - хиляди заклаха, стотици отвлякоха. Оттогава ядат заслужен и непропорционален бой. За предаденото доверие и зверската непровокирана атака, ги чакат години на отстрел и музикални столчета на евакуации.Гордо и твърдо до Израел!

fallback