Снимка БГНЕС, архив
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини западните сили, че подкрепят израелските планове за нападение над Ливан и "разширяване на войната" в целия регион, предаде АФП.

"Изглежда, че Израел, който опустоши Ивицата Газа, сега насочва погледа си към Ливан. Виждаме, че западните сили подкрепят Израел зад кулисите", заяви турският президент пред депутатите от своята партия в парламента.

"Плановете на Нетаняху да разшири войната в региона ще доведат до голяма катастрофа", добави турският държавен глава, вземайки на прицел израелския министър-председател.

На 23 юни Бенямин Нетаняху посочи, че в края на "интензивната фаза" на офанзивата си в Ивицата Газа израелската армия ще бъде "в състояние да пренасочи определени сили на север", близо до границата с Ливан, което засилва опасенията за разширяване на конфликта.

"Изключително сериозно и жалко е, че държави, които говорят за свобода, човешки права и справедливост, трябва да бъдат пленници на психично болен човек като Нетаняху", заяви Ердоган, призовавайки "другите държави в региона да покажат солидарност с Ливан".

Турският външен министър също така предупреди две от своите съседки - Гърция и Кипър - да "стоят настрана" от конфликта между Израел и Хамас, като заяви, че Кипър и гръцките острови "се използват за операции", насочени срещу Ивицата Газа. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

аноним

преди 4 дни

Обвинява света,че за всичко той е виновен,а в същото време приютява,и подпомага същите тия терористи,признати за такива-срещу които тоя свят воюва.Егати ти и лицемерният ***!

14

истински мъж

преди 4 дни

Този ли изкука-ка-л ислямист ще се прави на миролюбец?Този отдавна следваше да бъде отново в затвора.Но в ислямския свят се дава свобода на жестокостта,омразата към друговереца,убийството от човек на човек/човешкия живот не значи нищо/,примитивизъм,невежество и пр.Този ни-как-вец ще раздава морал и човещина?!

13

Анонимен

преди 4 дни

А твоите приятели в България - ДПС, те също подкрепят Израел, а ти подкрепи ДПС с видеопоздрав, когато избираха феномена за председател. Как ги мислите тия работи, че не се виждат ли? От ДПС не съм чул да са подкрепили с нещо Палестина или да са се отрекли от подкрепата си за Израел. И за капак втори на изборите, избрани от българските мюсюлмани, вкл и от тези под твоя опека в Турция. Ти имаш армия, скачай, какво се чудиш?

fallback