Снимка: БГНЕС
fallback

Израелската армия (ЦАХАЛ) е освободила четирима живи израелски заложници по време на "трудна" военна операция в Нусейрат, в центъра на Ивицата Газа, предаде АФП.

Тази сутрин, на 8 юни, по време на "трудна дневна специална операция в Нусейрат, бяха освободени четирима израелски заложници", пише армията в съобщение за пресата.

Това са Ноа Аргамани, 25 г., Алмог Меир Ян, 21 г., Андрей Козлов, 27 г., и Шломи Зив, 40 г. И четиримата според армията са били "отвлечени" от Хамас на 7 октомври от мястото на музикалния фестивал "Нова".

Според същия източник заложниците са били спасени от две различни места в центъра на Нусейрат.

Те са в добро медицинско състояние и са прехвърлени за допълнителни изследвания.

По-рано днес ЦАХАЛ съобщи, че "в момента е насочена срещу терористични инфраструктури в района на Нусират", северно от град Дейр ал-Бала в центъра на обсадената палестинска територия.

Говорителят на болницата "Ал-Акса" в Дейр ал-Бала, д-р Халил ал-Дакран, обяви, че 15 души са загинали при "интензивните израелски удари", при които по думите му десетки други са били ранени. | БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

До 16

преди 2 седмици

Дай да видя правилно ли те разбирам , Хамас се хвалиха навсякъде за 7 Окт ,празнуваха по улиците на Газа , договориха размяна на затворници за заложници - и според теб това е режисирано кино ?! Нека позная още някои твои вярвания : американците не са кацали на луната ; евреите или илюминатите управляват света ;Русия се защитава с войната в Украйна ; следите от самолетите са от пръскане върху човечеството за да го контролират

20

Анонимен

преди 2 седмици

Евреите са божи народ, децата на демокрацията, вождовете на народите, грехота е да ги избиват.

19

Галя от EmbassyTO

преди 2 седмици

И изби ..... хиляди невинни..Имат синцел, като един нисичък мъж с мустак

fallback