Снимка БГНЕС, архив
fallback

Сирийската държавна медия съобщи, че противовъздушната отбрана на страната е прихванала израелски цели над центъра на страната, а военен наблюдател заяви, че Израел е атакувал военен обект.

"Сирийската противовъздушна отбрана прихвана вражески цели в небето над град Хомс", съобщи официалната информационна агенция САНА.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека заяви, че израелските удари са били насочени към "поне един военен обект... в източната част на Хомс, което е довело до издигането на кълба дим".

Базираният във Великобритания наблюдател, разполагащ с мрежа от източници в Сирия, заяви, че в този район се намират и членове на подкрепяни от Иран групировки, включително мощната ливанска Хизбула.

В събота израелски безпилотен самолет е нанесъл удар в централната част на Сирия, близо до границата с Ливан, и е убил двама бойци на Хизбула, съобщи Обсерваторията.

Израел рядко коментира отделни удари в Сирия, но многократно е заявявал, че няма да позволи на Иран да разшири присъствието си там.

От началото на гражданската война в северната си съседка Израел е нанесъл стотици удари в Сирия, насочени главно срещу позиции на армията и подкрепяни от Иран бойци, включително от Хизбула. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 месец

Точно сега е моментът да се обединят арабите и да махнат Израел от това място, където не трябва да са!!! Точно в момента на ФАЩ ще им е трудно да поддържат няколко конфликта едновременно и ще трябва да се откажат от някои планове! Ако бях някой военен , щях да мисля няколко хода напред....!

22

Анонимен

преди 1 месец

Това са демократични бомбардировки. Холокостични.

21

Останаха ли

преди 1 месец

от дженералете с джапанките? Някой пияница от пасольството знае ли?

fallback