Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Иран ще отговори на всяко действие срещу интересите му, заяви днес президентът Ебрахим Раиси, цитиран от иранската новинарска агенция ИСНА, ден след като Израел предупреди, че ще отговори на атаката на Техеран, извършена през уикенда, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"Категорично заявяваме, че и най-малкото действие срещу интересите на Иран със сигурност ще бъде посрещнато с тежък, широкообхватен и болезнен отговор срещу всеки извършител", заяви Раиси пред емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

Началникът на Генералния щаб на израелската армия Херци Халеви заяви вчера, че иранската атака срещу Израел, която бе отмъщение за бомбардировката на иранското консулство в Дамаск на 1 април, изисква отговор.

Вчера заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани заяви по държавната телевизия, че контранастъплението на Техеран след евентуално израелско отмъщение ще бъде "въпрос на секунди, тъй като Иран няма да чака 12 дни, за да отговори".

Иран нанесе удари по Израел вечерта на 13 април в отговор на атаката срещу иранското консулство в Дамаск, извършена 12 дни по-рано.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 месеца

Слисан съм как мъничък и изстрадал народ като нас може толкова да мрази друг мъничък и изстрадал народ като евреите! И да не виждате голямата опасност от панислямизма! Мразите успешните израелци, които макар и дребни успяват да правят чудеса, да покажат, че са армия на превъзходно ниво, за което един мъничък народец като нашия може само да си мечтае сега, а някога сме били като тях-богоизбрани и мощни. Свели сте глава пред исляма и комунизма пак и мислите, че отивате на добре ли!? Ще видим!

20

Аноним

преди 4 месеца

Иран няма ресурс да води битка от разстояние със израел и сащ,нямат шанс .99 % от ракетите бяха прихванати.А и Иран се бои да воюва със САЩ Израел

19

Анонимен

преди 4 месеца

Който се е заял с евреите му са се случили най-кошмарните случки.Тит Веспасиан смаза Юдея и еврейското недоволство и ги разсели по света.След тази дата Рим започна своя залез и изчезна от картата погребвайки супер култура,наука,правила на живот.Европа влезе в средновековен мрак,Хитлер се опита да унищожи физически евреите и от хилядолетния Райх остана спомен.Иран който е смазан от Чингис хан и едва е възстановил популацията благодарение на арабите оше веднъж ли иска да изчезне от каратата

fallback