Снимка: БГНЕС
fallback

Русия, Пакистан и Катар осъдиха атаката срещу иранското консулство в Дамаск, за която съобщиха Иран и Сирия. При въздушен удар, който е разрушил сградата на дипломатическото представителство, са загинали двама ирански генерали и още петима военни.

Oще по темата
Сирийските и иранските власти твърдят, че консулството е разрушено при израелски въздушен рейд, предаде БНР. Според Корпуса на гвардейците на ислямската революция при нападението е убит генерал Мохамед Реза Сахеди, който е ръководил елитните сили "Ал Кудс" в Ливан и Сирия до 2016 г. Загинали са също заместникът на Сахеди и петима други офицери.

Въпреки че сградата на консулството на Иран е била изравнена със земята при нападението, основната сграда на посолството е останала непокътната.

От Тел Авив заявиха, че нямат коментар за случилото се. Министърът на външните работи на Иран Хусейн Амир-Абдулахиан призова международната общност да вземе мерки срещу Израел заради нарушаване на всички международни конвенции. От Техеран обявиха също, че си запазват правото да отвърнат подобаващо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Росен Симеонов

преди 2 месеца

До 41Ти явно си ционист от иСраел. Хората имат право свободно да проповядват вярата си. иСраел ще спре да съществува. Това не е държава.

47

Анонимен

преди 2 месеца

Нашите гллупаци трябваше да купят втора употреба Ф-16 и да поръчат нови Ф-35, както направи Румъния. Румъния има 50-60 Ф-16. Португалските Ф-16 ги взе Румъния. Дали сме властта на измамницци и продажници.

46

Анонимен

преди 2 месеца

"Рязликата значима ли е за нас?" Ако искаш да си културен човек е значима. Ако искаш да си ***, не е.

fallback