Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изображения, анализирани от Сателитния център на ООН, показват, че 35% от сградите в Ивицата Газа са били разрушени или повредени по време на израелското настъпление срещу палестински анклав, съобщи Ройтерс.

Oще по темата
Сателитният център на ООН е използвал сателитни изображения с голяма резолюция от 29 февруари и ги е сравнил със снимки отпреди началото на настоящия конфликт. Анализът показва, че около 35% от всичките сгради в Газа – 88 868 – са били повредени или разрушени. Сред тях са идентифицирани 31 198 разрушени постройки, 15 908 сериозно повредени и  40 762 понесли умерени щети.

Това представлява увеличение с близо 20 хил. на броя на повредените сгради в сравнение с предишната оценка, основана на изображения от януари, които показаха, че 30% от всички сгради са повредени или разрушени, съобщи центърът.

„Ръстът на щетите е бил най-голям в градовете Хан Юнис и Газа, като в Хан Юнис се наблюдават допълнителни 12 279 повредени постройки, а в Газа  - допълнителни 2010. Хан Юнис е особено поразен с 6662 нови разрушени сгради“, съобщи органът на ООН.

Израелската атака, започнала в отговор на нападението на екстремистите от „Хамас“ в южната част на Израел на 7 октомври, е отнела живота на над 32 хил. палестинци, според здравните власти на управляваната от „Хамас“ територия. Около 1200 души загинаха при миналогодишното нападение на групировката срещу Израел.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Българинъ

преди 1 месец

До Българинъ 25 Актуализирано - 150 отстреляни терористи и над 600 такива предали се, в "болницата", която оревахте. А тук продължава ислямистката пропаганда платена от Катар. Изгорете си журналистическите карти, ако въобще са валидни. Срам.

26

Българинъ

преди 1 месец

На 6-ти Октомври нямаше съборени сгради в Газа. И един евреин нямаше там. На 7-ми Хамас непровокирано и зверски нападнаха Израел, за да осуетят мира с Саудитска Арабия. Над 1000 заклаха, изнасилиха и се гавриха с телата им, над 200 отвлякоха, над 100 държат под земята - бебета, деца, старци, болни и жени-вече половин година. Който мисли за край на конфликта, да си спомни как и кога започна и ще знае кога ще спре - освобождението на отвлечените и унищожението на Хамас. Дотогава - за Израел!

25

Българинъ

преди 1 месец

Мадийната пропаганда на Хамас, финансирана от Катар и изпълнявана от тръбачите с жилетки "ПРЕСС" продължава. Поредното манипулативно заглавие с редовната сополива снимка на "горките цивилни". Що не пишете, че само вчера са отстреляни над 50 терористи, а двойно повече са се предали? Що не пишете, че лидера на Ислямския Джихад и той е заловен?Що не пишете, че всичкото това е в болницата, за която оревяхте света, че не била убежище на терора? Що не пишете, че всичко това без цивилни жертви? Срам.

fallback