Снимка: БГНЕС
fallback

Само продължаването на военния натиск ще позволи освобождаването на всички заложници, държани в ивицата Газа, заяви днес премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, цитиран от световните агенции и БТА.

Това изявление той направи след среднощна операция в Рафах, в южната част на палестинския анклав, при която бяха освободени двама израелски заложници.

"Само ако военният натиск продължи до пълна победа, това ще доведе и до освобождаването на нашите заложници. Няма да пропуснем нито една възможност да ги върнем у дома", се казва в изявление на израелския лидер. В него той приветства израелските военни, които нарича "нашите храбри воини" заради тяхната смела операция през нощта, при която бяха освободени двамата заложници.

Здравното министерство в ивицата Газа съобщи днес, че от началото на войната жертвите в анклава са вече 28 340, а ранените - 67 984.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Българин

преди 4 месеца

Браво на Израел!До пълното военно и политическо унищожение на Хамас и до освобождаването на всички отвлечени! Колкото и време да отнеме, колкото и читатели на Корана да струва. Зверското и непровокирано нападение на Хамас, трябва и ще бъде наказано - непропорционално и безпощадно. За Израел в борбата с терора!

11

Анонимен

преди 4 месеца

Само с военен натиск, заложниците са обречени.

10

Осама Бен Гурион

преди 4 месеца

Според Библията, Аврам щял хладнокръвно да убие собствения си син. Цар Ирод убил хиляди новороден. Ако това са легенди, то има една крепост в Израел - Масада, където евреите били обсадени от римляните. Там те извършват самоубийство, като първо убиват децата и жените си. В Газа убитите деца са десетки хиляди. Носят се легенди, че равините пият детска кръв ритуално. Та въпросът ми е - убийството на деца да не е някакъв еврейски народен обичай, нещо като чаената церемония в Англия, или нашето хоро?

fallback