Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелската армия е обстрелвала няколко цели на "Хизбула" в съседен Ливан, предаде ДПА.

Изтребители на военновъздушните сили са атакували военен обект близо до Маруахин в Южен Ливан и ракетна установка на друго място по границата, съобщиха въоръжените сили.

Oще по темата
Израелски безпилотен самолет и хеликоптер също атакуваха позиции, от които е бил обстрелван Израел, добавиха те.

Движението "Хизбула", което е съюзник на палестинската ислямистка терористична организация "Хамас" и на Иран, и израелските сили многократно си разменяха огън през последните дни, посочва ДПА.

В продължаващата война в Газа в резултат на нападенията на "Хамас" на 7 октомври миналата година висши дипломати като държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън се опасяват от разширяване на конфликта към други части на региона.

Блинкън, подобно на германската външна министърка Аналена Бербок, в момента пътува в Близкия изток и посещава няколко държави, за да обсъди ситуацията в конфликта.

Бербок планира днес да посети палестинците на Западния бряг и да се срещне с външния министър Рияд ал Малики в Рамала. В сряда тя ще пътува до Ливан.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Българин

преди 4 месеца

До БългаринГордо зад Израел!

13

Българин

преди 4 месеца

Калкулаторке, статиите ти започват от където ти е удобно... Видиш ли, злите еврей нападат мирните ливанци. Сиктир пропаганда преписана от Ал Джазира. Фактите са, че след зверската терористична атака на Хамас, която на 7/10 непровокирано нападна и кла, гори и се гаври с над 1000 израелци; над 200 отвлече; над 100 още държи - бебета, деца, жени, мъже, на 8/10 Хизбалла нападнаха Израел в знак на солидарност с Хамас. Та от тогава заслужено ядат бой, докато бъдат унищожени като заплаха. Гордо зад Из

12

Руя

преди 4 месеца

Тия само се разхождат и нищо не правят.Явно това е част от политическата им пушилка.

fallback