Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Превозващите хуманитарна помощ камиони за Ивицата Газа бяха разграбени от тълпи хора, опитващи се да се сдобият с жизненоважните продукти. Това се вижда на разпространени от "Асошиейтед прес" кадри.

Камионите влязоха през отворения по-рано днес за първи път от началото на войната граничен пункт между Ивицата Газа и Израел "Керем Шалом"

Пунктът беше затворен за камиони с хуманитарна помощ от нападението на "Хамас" в Южен Израел на 7 октомври. Миналата седмица Израел се съгласи отново да го отвори за жизноноважни доставки, припомня БНР.

Въпреки новините за пристигаща помощ продължават сигналите за влошаващата се хуманитарна обстановка в анклава.

Обсадената болница "Аш-Шифа" в северната част на Ивицата Газа беше описана като "кървава баня" от представители на Световната здравна организация, съобщи Би Би Си.

Хуманитарни работници са успели да доставят медицински консумативи в болницата вчера, но здравното заведение все още изпитва остър недостиг на храна и вода. Ресурсите са изчерпани заради големия брой жители на Газа, които търсят убежище в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Българин

преди 4 месеца

Да свикват. Свърши се с медицинските услуги, работата, тока, водата и канализацията от Израел. Една висока стена, 2 км "зона на смъртта" и кой откъдето иска да се моли за папане. Терористи, подкрепяни от народ на убийци, които предадоха и зверски клаха, изнасилиха и се гавриха с тия, дето ги храниха - бебета, деца, старци... Хак да им е!

23

Анонимен

преди 4 месеца

Ама моля, моля..гледах достатъчно репортажи от газа, буквално жени и деца плюеха и удряха с пръчки трупа на изнасиленото и съблечено голо германско момиче в един пикап. Никой не каза: недейте, това не е ок. Раздаваха бонбони и танцуваха и крещяха алахакбар. Какво искат сега, израелците да им погалят бретончетата ли?

22

Анонимен

преди 4 месеца

Бахтоя геноцид бе майна. От 100.000, през 47' палестинците в газа станаха 2.3 млн. Ама балалайката си върти нейното

fallback