Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелските военновъздушни сили съобщиха днес, че са атакували позиции на шиитската групировка „Хизбула“ в съседен Ливан, предаде ДПА. Изтребител е бомбардирал площадка за изстрелване на ракети и военна инфраструктура, след като от там срещу Израел са били изстреляни ракети и артилерийски снаряди.

Oще по темата
Израелски изтребители и танкове са стреляли също по позиции на сирийските въоръжени сили в отговор на обстрел от Сирия, съобщи израелската армия.

Сблъсъците между израелската армия и въоръжени групировки като „Хизбула“ зачестиха в района на израелско-ливанската граница след началото на войната в Газа между Израел и палестинската групировка "Хамас". Това е най-сериозната ескалация от втората ливанска война през 2006 г., посочва ДПА.

Израелските военновъздушни сили редовно бомбардират и цели в съседна Сирия. Израел иска да попречи на отколешния си враг Иран да разшири своето военно влияние в Сирия с помощта на съюзнически групировки. Заедно с Русия Иран е най-важният съюзник на сирийското правителство, напомня ДПА.
(БТА, София Георгиева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До 8

преди 4 месеца

Смях се на глас. 'лично слушаш евреите'??? Говориш перфектно иврит и идват да ти говорят на ушенце ли? :))) по-скоро ще повярвам, че пред вас чака санитарка с инжекция и усмирителна риза

10

Анонимен

преди 4 месеца

Газа е колкото София, но получава пари от 46 мюсюлмански държави, вкл. Пакистан и Турция. 22 от тия държави са арабски, 400млн население. Само 3месечния доход на шейха на Катар е колкото целия бюджет на София за една година, за саудитците да не говорим. Шефът на Хамас живее в хотел 'четири сезона' в Доха и плаща 14.000 долара НОЩУВКА! Могат да си позволят да купят всяка медия по света и половината правителства, и всъщност го правят доста успешно.

9

Анонимен

преди 4 месеца

До 2 Бляя бляяя фантазиите на червенопитека :)) Двете армия са там и те чакат. Ако имаш нещо против може да отидеш да им кажеш :)) Клоун единственият без влияние си ти.

fallback