Снимка: БГНЕС
fallback

Израел предостави днес подробна информация за палестинските затворници, които ще бъдат освободени в рамките на постигнатото с международно посредничество споразумение за връщане на заложниците, държани от бойците на "Хамас" в Газа, предадоха световните агенции.

Списъкът, публикуван от министерството на правосъдието, включва 300 затворници - два пъти повече от 150-те жени и непълнолетни, които Израел се съгласи да освободи в замяна на 50 заложници и първоначална четиридневна пауза в боевете, която може да доведе до освобождаване на още заложници.

Oще по темата

Публикуването на списъка дава възможност на израелците да обжалват освобождаването на конкретни затворници пред израелските съдилища, посочва в. "Таймс ъв Израел".

Изданието уточнява, че съгласно споразумението Израел ще освободи 150 затворници в замяна на 50 заложници през първите четири дни, а останалите затворници от списъка ще бъдат освободени, ако "Хамас" се съгласи да освободи още 50 заложници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до 5 от славянин

преди 5 месеца

Това е нищо работа, онези "башдемократи" зад океана година преди "Норд-Ост" си взривиха с най-чиста съвест два небостъргача с 3000 души в тях!

13

Назарбев

преди 5 месеца

На 20 ноември Хамас се похвали че унижтожил 10 бронирани машини и убил 68 израелски войника .Казвайте ги тези неща

12

тъпомер

преди 5 месеца

Антисемит за холокоста,директно си за панделата.Кой въобще е допуснал коментара ти.Ставате все по нагли,като братлетата ви от хамаз.

fallback