Снимка: БГНЕС
fallback

Споразумението за прекратяване на огъня между въоръжената групировка "Хамас" и Израел беше потвърдено и от двете враждуващи страни, както и от Вашингтон и Катар, които помогнаха за сключването на сделката, с която временно се прекратява опустошителната война, продължаваща вече седма седмица, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Израелското правителство съобщи, че в рамките на сделката "Хамас" трябва да освободи до четири дни най-малко 50 от около 240-те заложници, взети при нападението срещу Израел на 7 октомври, а Израел трябва да освободи в замяна някои палестински затворници.

Според египетските държавни медии примирието ще започне утре сутринта. Египет помогна за посредничеството в споразумението за прекратяване на огъня. По данни на здравните власти на анклава Газа от началото на конфликта там са загинали над 14 000 души.

Медии съобщиха, че примирието ще започне утре в 8 ч. по Гринуич, припомня Франс прес.  Според Катар примирието трябва също така да позволи влизането в Газа на по-голям брой хуманитарни конвои и осигуряването на  спешна помощ, включително на доставки на гориво.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 3Онзи с мустачките и другите щеше да оправи, не само едните. Маниак, намери къде да го споменаваш :D

13

българин

преди 6 месеца

Да повтаряш лъжите на плъховете от Хамас,и да ги развяваш като знаме,не те прави обективен.Хамас казали -14000 убти,от тях 5000 деца.И ме караш да вярвам на детеубийците от Хамас?!На задържително трябва да се срине до основи Газа.Видяхте на какво е превърната от арабските терористи-тенули,оръжие,и с входове чрез болници,джамии,училища,къщи.

12

Анонимен

преди 6 месеца

До 11 - ако някой от твоя жилищен блок убие хора, съгласен ли си да се избият твоите деца и съседите ти, за да му отмъстим?

fallback