Снимка: БГНЕС
fallback

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди ливанското шиитско движение "Хизбула", че ако влезе във война с Израел, "ще направи грешката на живота си", предаде БТА като цитира ДПА.

"Не правете грешката да започвате война с нас. Това ще бъде грешката на живота ви. Влизането ви във война с нас ще подпечата съдбата на Ливан", заяви Нетаняху.

Oще по темата

Министърът на отбраната Йоав Галант по-рано днес каза, че Израел може да извърши в ливанската столица Бейрут това, което сега прави в Газа. "Провокациите на северната ни граница се превърнаха в агресия", каза още Галант по повод на обстрела от ливанска територия. Той също отправи предупреждение, което гласи: "Хизбула" си играе с огъня".

Галант обяви, че много бойни самолети на израелските военновъздушни сили вече не са заети с настъплението в ивицата Газа. Носовете на изтребителите сега се обръщат на север, отбеляза министърът, на когото се позовава ДПА.

Откакто палестинското ислямистко движение "Хамас" нападна изненадващо Израел на 7 октомври и последваха непрестанни бомбардировки на ивицата Газа от страна на Тел Авив, се наблюдава всекидневна размяна на огън през границата между Израел и Ливан.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Анонимен

преди 6 месеца

500 км тунели под ГАЗА пълни с ракети, гранатомети и други оръжия, закупени с хуманитарните помощи за ГАЗА, 8.3 млд. евро само от Европа, включително от българските данъкоплатци. ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ ЗА ОРЪЖЕЙНИТЕ КОНЦЕРНИ на ИРАН, РУСИЯ, КИТАЙ и СЕВЕРНА КОРЕЯ !

144

Bad Face

преди 6 месеца

Съвсeм умишлeнo вeчe нямa нoвини oт Гaзa. Тaм в мoмeнтa сe извъpшвa звepски гeнoцид, нo билo пpeстъплeниe дa сe кaзвa зa тoвa, зaщoтo тe, гopкитe изpaeлци, сaмo сe зaщитaвaли.кaтo избивaт дeцa, бeбeтa, жeни и миpни житeли

143

Тео

преди 6 месеца

Глупости! И то на търкалета! Не дедите ми, а прадедите ми са намерили правилното решение - дошли са ПРАбългарите и да се разбрали със славяните(е, да де, има едно стихотворенийце на Радой Ралин, но няма да задълбавам, резултатът му е видим). И все още живеем тук, османлиите ги няма! Какво ли щеше да е, ако прабългарите бяха влезли във война със славяните?!?Апропо, по вашата логика палестинците трябва да се изметат.

fallback