Снимка: БГНЕС
fallback

Израелските войски са "в сърцето на Газа", заяви министърът на отбраната Йоав Галант, когато страната отбеляза един месец от войната с "Хамас" в палестинската територия, предаде АФП.

"Намираме се в сърцето на Газа", заяви Галант на пресконференция. "Газа е най-голямата терористична база, изграждана някога".

"Ние ще унищожим "Хамас" - каза той. С навлизането на конфликта във втория му месец все по-често се чуват международни призиви за прекратяване на огъня или "пауза" в сраженията.

Галант обаче заяви, че "няма да има хуманитарно примирие без връщането на заложниците". По-рано днес министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху каза, че Израел е отбелязал огромен напредък в своята война, като армията му е ликвидирала хиляди бойци на "Хамас".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 месеца

Алоу ти с главния ли си изобщо и затова трябва да подкрепим клането което извършват в момента .Всичките да им се взима двоиното гражданство и конфискува крадената собственост и шута в *** .Долна пасмина

43

Палестинци

преди 6 месеца

Е сборно понятие за арабите, които живеят в този район. Имат толкова общо с древните филистимци, колкото сегашните египтяни със строителите на пирамидите. Демек-нищо. Арабите мразят всички останали, днес са евреите, утре сме ние наред. Арабите търсят експанзия и налагане на техния манталитет. Не уважават европейците и мислят, че сме им длъжни.

42

Кравар Евроатлантик

преди 6 месеца

Това се нарича "косене на ливадата". Израел го правят за трети път. Но този път едва ли ще се ограничат само до "косене".

fallback