Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Здравното министерство на "Хамас" съобщи, че при вчерашния израелски удар по линейка на входа на най-голямата болница в Газа са били убити 15 души, а Израел потвърди, че е извършил удара по превозното средство, което според израелската армия е било използвано "от терористична клетка на "Хамас", предаде Франс прес.

Още 60 души са били ранени при удара, съобщи министерството тази сутрин. По-рано се съобщаваше за 13 убити и 26 ранени, посочва АФП.

Oще по темата
Според говорителя на министерството Ашраф ал Кидрех линейката е била част от конвой, превозващ "няколко ранени, които са били на път да бъдат хоспитализирани в Египет".

След удара, който е бил нанесен пред болница "Аш Шифа", където са намерили убежище хиляди разселени хора, кореспондент на АФП е видял няколко убити и ранени до повредената линейка.

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че е "дълбоко шокиран"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Ислямистите лъжат

преди 6 месеца

Абсурдно и цинично е да се цитира лъжливата пропаганда на ислямски терорист.група като Хамас ръководеща терор.престъпна групировка Палестинска автономия в съюз с няколко терористични групи като ООП Джихад ИДИЛ (лъжливо представяни за партии и министерства) са подкупени от ООН масови убийци, изнасилвачи, похитители, извратени педофили, измамни окупатори и др управлявани от дявола престъпници срещу човечеството, заслужаващи смъртни наказания! А терористи в линейка или под болница са си терори

39

Анонимен

преди 6 месеца

Никакви терористи от затворите няма да се разменят срещу невинни заложници. Хамас ще бъде унищожен до крак. Време е самите жители на газа да изритат тази зараза от градовете си и да почват да живеят като нормални хора.

38

Анонимен

преди 6 месеца

Досега почти месец не са показали в лице нито един заложник от които да се види,че те са при тях и да ги заменят за техни хора вкарани в затворите,че и те да са наяве за размяната,кои ще сменят и разменят щом си играят на криеница с оправдания за загиналите,че били незнайно какви докато загинат всички в този резерват,което и двете страни явно преследват с действията си да ги изтребят всичките и резервата да остане зона за военни действия да се бият с оръжие за проби и планово масово избият народ

fallback