Снимка БГНЕС, архив
fallback

Празнична стрелба с огнестрелни оръжия отекна в Бейрут днес по случай първата реч на лидера на ливанското шиитско "Хизбула" Хасан Насралла от началото на войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди хора се събраха на площад в южно предградие на ливанската столица, за да гледат излъчваната по телевизията реч на Насралла.

Лидерът на "Хизбула" произнася речта си ден след като сблъсъците между ливанското движение и израелската армия по протежение на израелско-ливанската граница достигнаха най-интензивната си точка, откакто започна войната между Израел и "Хамас".

Операцията, предприета от "Хамас" на 7 октомври, беше на 100% палестинска, заяви Хасан Насрала, цитиран от Ройтерс.

Лидерът на ливанското движение "Хизбула", което разполага с подкрепата на Иран, благодари на групировките в Йемен и Ирак, които взимат участие в борбата срещу Израел.

Става дума за шиитски въоръжени групировки, които подложиха на обстрел американски войници в Сирия и Ирак, и йеменското движение на хусите, което се включи в конфликта, като изстреля дронове срещу Израел, отбелязва Ройтерс.

Насралла каза, че операцията от 7 октомври е предизвикала "земетресение" в Израел и е показала слабостта на еврейската държава.

"Битката за Газа е решаваща", каза още той, като подчерта, че Съединените щати са виновни за войната в палестинския анклав.

"Америка е изцяло отговорна за войната в Газа, а Израел е само инструмент", заяви Насралла, цитиран от Франс прес.

В днешната си реч лидерът на "Хизбула" каза още, че една от най-големите грешки, които Израел допуска сега във войната си с "Хамас" в Газа, е преследването на непостижими цели, предаде БТА.

"Цял месец Израел не може да постигне нищо във военно отношение", заяви Хасан Насралла.

Израел ще направи най-голямата грешка в историята си, ако предприеме изпреварваща операция срещу Ливан, предупреди Насралла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Иран е организатора

преди 6 месеца

Да, но "Палестинци/ски "бежанци" ООН наричат ислямските арабски терористи от терористични диктаторски режими като Иран Сирия Ливан Турция Египет Либия Ирак Афганистан Пакистан и др.всички нелегални арабски окупатори от много от 23 арабски от 54 ислямски държави - масови убийци изнасилвачи военно престъпници, противозаконно инфилтрирани в немюсулманските държави с дяволски престъпни цели да заколят ограбят и погубят немюсулманските народи и техните земи и богатства с терор, измами и геноцид

11

Плашипутарник

преди 6 месеца

И тоя говори, като джуджетата, сякаш са си плюли в устите.

10

Анонимен

преди 6 месеца

И затова сега палестинците бъдат превърнати в кайма за дюнери.

fallback