Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Израел все още отлага сухопътното настъпление в Ивицата Газа. На този фон терористичната организация "Хамас" обяви, че няма да освобождава повече заложници.

"От началото на войната Иран обмисля по какъв начин да се подготви и да помогне на "Хамас". Една от основните цели на Израел е да осигури фронта, който е на юг, от друга страна сухопътното навлизане не се отменя, то само се забавя", заяви журналистът Весела Райчинова, която се включи на живо от град Бат Ям в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че на север вече се усеща напрежението и затова са евакуирани много хора към Централен Израел.

"На север се твърди, че силите са готови, армията е на линия. Имаше терористи, които се опитаха да влязат, но бяха предотвратени. Влизането в една такава война на няколко сили е нещо, което застрашава не само района", категорична е Райчинова.

Журналистът потвърди информацията за това, че лидерите на "Хизбула" и "Ислямски джихад" готвят обща атака срещу Израел. Според Райчинова, САЩ са тези, които забавят сухопътното навлизане, а една от основните причини е свързана с хуманитарните помощи и освобождаването на заложници.

"Това може да забави и процеса на войната", отбеляза Райчинова.

По думите ѝ доставянето на гориво, на което Израел се противопоставя, е свързано със задържането на "Хамас" в тунелите и тяхното поддържане, а именно там терористите се намират с голяма част от заложниците.

"Израел категорично е "за" хуманитарни помощи и "за" да бъдат поддържани болниците. Единственото притеснение, което имат, е за горивото - то да не стига до "Хамас", поясни журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Българин

преди 10 месеца

Наистина не разбирам тази омраза от сънародниците ни към евреите. Нямаше да бъдат открити Америка (Колумб), психологията (Фройд), физиката (Айнщайн), Холивуд (стотици са като Лукас и Спилбърг), нямаше да се пеят песни за цар Шишман (евреин), нямаше да има социализъм, нямаше да имате пеницилин, флашки, фейсбук. Че дори и християнство нямаше да има - Исус и апостолите му са евреи. В паметта на народа ни има 'синджир роби и чер араби', ама евреите не знам какво са ни направили. Каквито и да са.

24

Израел ще пребъде

преди 10 месеца

Еврейският народ е вечен! Дори да загуби тази война,той е по целия свят! Има толкова народи,които ще дадат парче земя на евреина! В днешна Украйна въпреки войната там,в Черкаска област се приемат израелтяни,бягащи от арабския терор! Там концентрацията им расте и защо например да не се образува нова еврейска държава,добре приета в Европа? Ами в България,защо не? Пустеещи плодородни земи бол! Даже селяните пари ще получат! А както знаем българския народ е милостив и е спасил евреите от Хитл

23

Назарбев

преди 10 месеца

Яхве скоро ще накаже ционистите ,да продължават да правят геноцид към невинни жени и деца .

fallback