Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заплаши всички членове на "Хамас" в Газа и извън анклава в телевизионна реч, излъчена снощи, предаде ДПА.

Oще по темата
"Всички членове на "Хамас" са обречени - над земята, под земята, в Газа и извън Газа", заяви Нетаняху. Израел води "борба за своето съществуване", добави той.

Хиляди терористи вече са били убити след клането, извършено от ислямисткото движение "Хамас" на 7 октомври и това е "само началото", каза още израелският премиер.

"Подготвяме се за сухопътна атака. Няма да кажа кога, как и колко", каза Нетаняху относно широко очакваната сухопътна офанзива в Газа.

Военният говорител Даниел Хагари заяви, че израелските военновъздушни сили продължават да атакуват цели в Газа в подготовка за сухопътна офанзива. Това включва удари по "подземната инфраструктура на терористите", каза той снощи. "Всеки удар подобрява обстановката ни за следващите фази", добави Хагари.

Междувременно конфронтациите между Израел и бойци в Ливан продължиха снощи в граничната зона между двете страни.

Израелските сили за самоотбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че техни самолети са ударили "редица военни цели, принадлежащи на "Хизбула" в Ливан". Ударите са били насочени срещу "терористична инфраструктура, включително военен комплекс и наблюдателни пунктове".

Израелските въоръжени сили съобщиха също, че снощи са прехванали "ракета земя-въздух, изстреляна от Ливан" срещу един от техните безпилотни летателни апарати. "В отговор самолетите на ЦАХАЛ удариха източника на изстрелването", се казва в съобщението.

По-рано снощи проиранското движение "Хизбула" заяви, че израелски безпилотен самолет е изстрелял три ракети по позиции в близост до границата.

От началото на войната в Ивицата Газа преди две седмици и половина по границата между Израел и Ливан зачестяват случаите на насилие, отбелязва ДПА. Вече има редица жертви и от двете страни, като "Хизбула" съобщава за общо 40 загинали в собствените си редици. Редовните сблъсъци и престрелки па ливанско-израелската граница през последните две седмици породиха опасения сред ливанците, че "Хизбула" ще въвлече страната във война с Израел.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Християна

преди 7 месеца

Войната на радикалния ислям срещу Божия свят народ и земя Израел, е дяволската война на злите( нечестиви, корумпирани, измамни, безбожни, неморални) хора и нации и по престъпните им дела срещу Бог Израел неговата 1! свята земя определена и дадена от Бог само на Израел но безбожните нации като ислямските арабски терористи с измами и терор незаконно се опитват да присвоят, окупират, унищожат, заграбят и то не само Израел но и цялото човечество което не се е продало на дявола като тях за пари

38

Правда

преди 7 месеца

Ислямските арабски терористи лъжливо наричани Палестинци по римското име на 1! свята земя на Божия народ Израел която безбожните корумпирани нации като араби които имат 23 арабски от 54 ислямски държави са пожелали окупирали, ограбили на 80%, тероризират и оскверняват с престъпленията си за милиарди подкупи от ООН съучастници в дяволските им дела на терористични групи като ООП, Хамас, Джихад, ИДИЛ Хизбула обединени я ПА заслужават смъртни наказание и за терор,масовите кланета но и за отвличания

37

До 37

преди 7 месеца

Арабска държава трябваше да има още 47' и за това не е виновен Израел. Египет, Йордания и Сирия разпарчетосаха Палестина. Отделно, края на 80те, Палестина се създаде в западния бряг като автономна държава, но Хамас в газа не ги признават и си направиха халифат. Разбира се, Израел не е цвете, защото техни заселници се намърдват в Палестина сега, но техния довод е, че в Израел живеят 2млн. палестинци и в редно и Палестина да не спира евреи да живеят при тях. Ужасна каша е всичко

fallback