Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израел разпореди евакуация за жителите на пограничния северен град Кирят Шмона, в близост до Ливан, предаде Ройтерс, като се позова на съвместно изявление на израелското министерство на отбраната и на израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) от днес.

Oще по темата
Градът е с население от над 20 000 души и е само на два километра от граничната ограда. Вчера при експлозия в Кирят Шмона бяха ранени трима души, сред които и 5-годишно момиченце. По израелско-ливанската граница се наблюдава постоянна размяна на огън след нападението на радикалното палестинско движение "Хамас" в южната част на Израел на 7 октомври и предприетите от Израел ответни действия срещу Ивицата Газа.

Хората от Кирят Шмона ще бъдат настанени в субсидирани от държавата къщи за гости. "Евакуационният план е одобрен от министъра на отбраната Йоав Галант", се казва в изявлението.

"Преди известно време командването на северния сектор информира за своето решение кмета на града. Планът ще бъде осъществен от местните власти, министерството на туризма и министерството на отбраната", съобщават още от армейската пресслужба, цитирана от ТАСС.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Българин

преди 6 месеца

Хизбалла избиват цивилно население в Израел, домакините Ливан мълчат. Еврейски бежанци в собствената им държава. ООН? Камиони с помощи? Палатки от евро-съюза? Ще завият с рев, когато Израел отговори и на този терористичен фронт и изравни Бейрут, подобно на Газа.

8

Анонимен

преди 6 месеца

Хайде честито и на талибаните от Хизбула :)

7

16 ПРЕСЕЧКИ

преди 6 месеца

ЕВАКУАЦИЯТА Е ЕДИН ОТ ПРИЗНАЦИТЕ - ТАМ ЛИ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ АТОМНА БОМБА??!...

fallback