Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Политическият лидер на Хамас на Западния бряг заяви, че бойната групировка би била готова да освободи някои заложници, ако Израел се съгласи на 24-часово прекратяване на огъня.

Хамас няма интерес да държи жени и деца като заложници и вероятно ще бъде готов да освободи тях и чуждестранните заложници, ако Израел се съгласи на прекъсване на военните действия, за да позволи навлизането на хуманитарна помощ в Газа, заяви шейх Хасан Юсеф в интервю за „Globe and Mail“.

Той заяви: "Когато обстоятелствата позволят, ще ги освободим".

Юсеф призова международната общност да преговаря за пауза, за да може част от заложниците да бъдат освободени безопасно.

„Ние сме готови. Нека да стане. Но нападението трябва да спре“,каза лидерът на Хамас. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Българин

преди 7 месеца

Всяка една статия, която не започва или не споменава непровокираните терористични зверства над израелските цивилни от 07/10/23, чиито цел бе да спре нормализацията между Израел и Саудитска Арабия, е умаловажаване на фактите, на конфликта и на реакциите.

56

Българин

преди 7 месеца

Мда, време е за Израел да засили атаките над Хамас. Мъртви или с вдигнати високо ръце, марш към Иран. И пълна обсада на Газа до освобождаването на последния невинен отвлечен. А за зверските кланета, изнасилвания, палежи и гаврене, ги чакат десетилетия на гонене и отмъщение по цял свят.

55

Кравар Евроатлантик

преди 7 месеца

Хамас ще си получат точно това, което заслужават. И малко отгоре.

fallback