Снимка: БГНЕС
fallback

Израелските военни днес заявиха, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена на палестинците, които бягат от град Газа на юг, но не предостави подробности за това дали и как тази помощ ще бъде доставена в анклава, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Израел призовава цивилните да се придвижат на юг, за да са в безопасност, тъй като нанася удари по северните и централните райони на Ивицата Газа като част от контраофанзивата срещу "Хамас", която може да прерасне в сухопътна операция.

В ново предупреждение за евакуация, публикувано онлайн, израелската армия призова жителите на град Газа да напуснат, като заявиха, че е налице "хуманитарна зона" с налична помощ в Ал Маваси, на 28 км надолу по крайбрежието.

"Ал-Маваси е мястото, където ще бъде предоставена международна хуманитарна помощ при необходимост", се казва в съобщението.

Запитан от Ройтерс дали помощта е била допусната в Газа и ако да, къде и кога, израелски военен говорител отговори, че няма незабавен отговор.

Израел наложи обсада на Газа след шокиращата трансгранична атака от страна на "Хамас" на 7 октомври, припомня Ройтерс. Няколко държави изпратиха помощи за Египет, който също граничи с Газа, но не е ясно кога тези хуманитарни помощи ще достигнат до палестинския анклав. (БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 месеца

2: На някои първо им се привиждаха руски губернии, сега - халифат, утре - китайска провинция. Стегнете се и стига глупости, глава на раменете нали имате и стига сте писали едни и същи тАпотии.

20

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 17 ..."Видя изненадваща атака над цивилни". А бе ти си гледал клипчетата с поголовно бомбардиране на Газа. Аз доколкото разбрах, става дума за друг клип.

19

Българин

преди 6 месеца

Кьорфишек на джихадистите изпепели болница със стотици невинни, а наглите арабски терористи търсят под вола теле и винят Израел за собствената си некадърност. Скованата от ислямисти Европа е длъжна да гледа фактите и смело да застане до Израел в справедливата и война срещу ислямския терор.

fallback