Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Не може да има пропорционален отговор на нападението на "Хамас" в Израел. Мерим си убитите бебета на килограм, което е ужасяваща атестация за света. Това каза пред БНТ журналистът и арабист Георги Милков.

Oще по темата
"Няма как да има пропорционален отговор, първо защото Израел стана изненадваща жертва с този зверски, неочакван акт, в който загинаха деца, жени, възрастни хора, цели семейства. Това, което се случва сега от другата страна е същото, само че не сме толкова фокусирани в него, защото вероятно 2600 души са вече цивилните жертви за една седмица от палестинска страна. Тъй като светът остава с впечатлението, че те са си го заслужили, а там също загиват деца, възрастни хора и т.н. Не може да има симетрия в такова нещо. Това, което гледаме тази седмица е ужасяващо", каза Милков.

Журналистът обясни, че това, което цивилизованият свят се опитва да направи в тази ситуация, е да разтърве враждуващите страни, които през годините са си причинили всякакви неща, включително и убийства.

"Американците се опитват да вдигнат ръчната спирачка на Израел, който се опитва да даде искания от обществото на страната категоричен отговор. ООН, Египет и други арабски страни се опитват да възпрат палестинците. Има и разговор с Иран, защото това е най-големият проблем, който може да се развие до война с пълномащабни размери в Близкия изток. Повечето хора на политическо ниво си дават сметка за това, ето защо и през изминалия уикенд имаше изключително важни разговори в Бейрут. В организацията им между другото участва българин - Мирослав Зафиров, който работи в офиса на пратеника за Близкия изток в Йерусалим. Отиде представителят на ООН в Бейрут и иранският външен министър, който вече беше минал през Бейрут, беше отишъл в Ирак, после в Ливан, после в Сирия, се върна в Бейрут, за да разговаря с представителя на ООН, което е добър знак", заяви Георги Милков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Неочаквано тъп

преди 7 месеца

Ц.......от Палестина, Еврейте сега ще ги е...яко

60

Анонимен

преди 7 месеца

Деца убиват деца!

59

R.A.T.M

преди 7 месеца

На руснаците не им се разрешава да бомбардират терористи, защото може между тях да има цивилни. На евреите им се разрешава да бомбардират цивилни, защото между тях може да има терористи. Евала.

fallback