Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху състави в сряда кризисно правителство, което ще ръководи войната с "Хамас", а неговият министър на отбраната се зарече да изличи палестинската въоръжена групировка "от лицето на земята" заради смъртоносното й нападение срещу Израел през уикенда, предаде Ройтерс.

Oще по темата
В общо изявление Нетаняху и бившият министър на отбраната и лидер на центристката опозиционна партия Бени Ганц заявиха, че са се споразумели да сформират извънредно правителство, включващо тях двамата и настоящия министър на отбраната Йоав Галант.

По-късно Нетаняху каза в телевизионно изявление, че те са загърбили разногласията си, "тъй като на карта е заложена съдбата на държавата".

"Сражаваме се с жесток враг, по-лош от ИДИЛ, каза Нетаняху, застанал редом с Ганц и Галант, сравнявайки нападението на "Хамас" със зверските убийства, извършени от групировката "Ислямска държава".

"Ще изтрием това нещо, наречено "Хамас", ИДИЛ-Газа, от лицето на земята. То ще престане да съществува", заяви Галант.

Сега е време да се обединим и да победим, каза бившият министър Ганц. "Има време за мир и време за война. Сега е време за война", допълни той.

Докато воюва с "Хамас" в Газа, кризисното правителство няма да приема никакви несвързани с извънредните му функции политики или закони, изтъкнаха в общото си изявление Нетаняху и Ганц.

На този етап не се очаква водачът на опозицията Яир Лапид да се присъедини към извънредното правителство.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 8 месеца

Европа трябва да смаже ислямската напacт дето я е заразила също толкова безмилостно колкото Израел го правят сега. Всеки мюсюлманин е потенциален терорист и детеубиец. Умерения ислям е чиста пропаганда за залъгване на неверниците

52

Анонимен

преди 8 месеца

Могат ли да обяснят как бойци от Газа ще се издигнат да полетят с делтапланерите и парапланерите в този ден 07.10.2023 г. рано сутринта относно климатичните и физическите особености на терена като терена не е широк по пложа и е равнинен като пустиня,няма високи възвишения от които могат да се спуснат в полет към граничната ограда с Израел,че и достатъчни ветровити течения да прелетят с височина над нея защото ако имало такива щяло е да има и в близката израелска пустинята където е бил фестивала.

51

бг

преди 8 месеца

Ние българите винаги сме съчувствали на нещастните палестинци. Но сега те сами се натикаха на вълка в устата. Не знаят ли те, че закачиш ли евреин после те гони до дупка?Сега ги очаква страхотно, направо адско еврейско отмъщение. Арабите ще проклинат деня в който са се родили. На колене и със сълзи на очите ще молят евреите за милост. Израелците ще ги изтребят като мишки. Сега започва голямата палестинска трагедия. По-добре да си бяха кротували и да търпят евреите-господари, да не ги дразнят.

fallback