Снимка: БГНЕС
fallback

Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в Ивицата Газа след мащабното нападение на ислямистката групировка "Хамас" през уикенда, предаде ДПА.

Oще по темата
Десетки изтребители са атакували повече от 200 цели в района на „Ал Фуркан“, съобщиха Израелските сили за отбрана рано тази сутрин. За трети път в рамките на 24 часа в Ивицата Газа бяха извършени мащабни нападения. По данни на израелските военни са били поразени общо над 450 цели.

Военните заявиха, че квартал „Ал Фуркан“ в северната част на Ивицата Газа се използва от "Хамас" като терористичен център. Израел заяви, че районът е бил база за множество терористични атаки, които са били извършени срещу Израел.

Броят на загиналите в Израел по време на мащабните атаки на "Хамас", започнали в събота, вече нарасна до най-малко 1200 души, съобщи израелската телевизия "Кан" тази сутрин. Най-малко 3000 души са били ранени. Самите израелски въоръжени сили определят броя на загиналите от израелска страна на повече от 1000 души.

По данни на министерството на здравеопазването на Газа до вчера вечерта най-малко 900 души са загинали в Ивицата Газа в резултат на контраатаките на израелските ВВС, а 4500 други са били ранени.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

гост

преди 7 месеца

който напада чужда територия и държава да не си мисли, че ще го галят с перо....

87

Анонимен

преди 7 месеца

Евреите след 2та Световна война сключиха договор с палестинците и със злато им платиха територията на Израел. С кораби пренасяха почва и превърнаха пустинята в кибуци и РАЙ. Световната Здравна Организация, Европа, Израел и арабски държави наливаха с милиарди помощи за палестинците. Хамас се отрекоха от договора на прародителите си с евреите и извършиха зверства над гражданите на Израел ! Русия, Иран и Китай снабдиха джихадистите с оръжия ! Бог наказва въвлечените в този тероризъм !

86

"""не

преди 7 месеца

През 2014 г., в продължение на 50 дни, Израел уби повече от 2100 палестинци, включително 1462 цивилни граждани и близо 500 деца. По време на нападението, наречено от израелците операция "Защитно острие", около 11 000 палестинци бяха ранени, 20 000 домове бяха разрушени, а половин милион души бяха разселени.

fallback