Снимка: БГНЕС
fallback

Израел нанесе удар срещу военновъздушната база в "Шайрат", в сирийската провинция Хомс, при който бяха убити двама войници, а трима бяха ранени, предаде "Асошиейтед прес", като се позова на изявление на сирийската армия.

Интересното е, че базата е ползвана и от руските сили в Сирия. Тя се сдоби с голяма известност през 2017 година, когато беше извършена химическа атака в намиращия се в непосредствена близост град Хан Шейхун. Заради тази атака, тогавашният американски президент Доналд Тръмп нареди масиран ракетен удар именно по "Шайрат".

Oще по темата
Израелски военни самолети са изстреляли ракети, след като са прелетели над Ливан - това е сирийската версия според БТА. Сирийците твърдят, че някои от изстреляните ракети са били прехванати.

По-рано през деня Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че са били чути силни експлозии, след като четири израелски ракети са поразили военната база "Шайрат" в Хомс. Центърът каза, че атаката е била насочена срещу позиции на подкрепяни от Иран бойци в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ПорЦелан

преди 1 година

Няма да се учудя, ако няколко "Шахеда" паднат върху гаубиците на Голанските възвишения.

12

Йово

преди 1 година

Израел може да бомбардира суверена държава. САЩ може да окупира части от суверена държава и да прави незаконни бази(Дейр ал Зор) но на тях им е позволено нали "демократичния свят" е техен васал!

11

Щерю

преди 1 година

За Израел може, за другите - не! Явен ционизъм и двуличие на т.н. "демокрация"...

fallback