Снимка: архив, БГНЕС

Израелски войници застреляха палестински тийнейджър при сблъсъци в размирен град на окупирания Западен бряг в ранните часове на днешния ден, съобщиха палестинското здравно министерство и местни медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Засега няма коментар от израелската армия, която през последните месеци засили среднонощните си акции в град Дженин в северната част на Западния бряг.

Здравното министерство заяви, че загиналото момче е 17-годишният Амджад ал Файед. Ведомството допълни, че друго, 18-годишно палестинско момче, е в критично състояние, след като е било ранено при израелска стрелба.

Местни медии съобщиха, че пред бежанския лагер в Дженин са избухнали сблъсъци, след като израелските сили щурмували района. Засега не е ясно как е бил застрелян Файед.

Израел казва, че извършва "контратерористични действия" за задържане на издирвани екстремисти и организатори на неотдавнашните смъртоносни нападения на Западния бряг и в Израел.

На 11 май дългогодишна палестинска журналистка от сателитния канал "Ал Джазира" загина при отразяване на израелска военна операция в Дженин.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

28

Мирна

преди 4 седмици

До Анонимен Истински и пълен мир на земята ще има само когато Царят на мира, който е небесният Бог Творец и Господ, Месията на Израел и Спасител на човечеството, дойде да управлява на земята със Своите праведни слуги,които вършат милост и правда,говорят само истина и правят мир. Но докато на земята управляват нечестиви слуги на дявола, каквито са всички злодеи-врагове на Бога, като нацисти,комунисти,ислямисти,терористи-корумпирани крадци,лъжци,убийци, агресори,които нямат мир с Бога правят войни

27

Истина

преди 4 седмици

До ПенЮ питанката Израел не е агресор както са всички антисемитски режими като нацисткия комунистически,ислямски терористични престъпници! А Израел е единствената демократична правова държава в Близкия изток и единствения праведен народ пред Бога! По делата им се познава кой служи на Бог вършейки милост и правда и говорейки само истина, и кой служи на дявола - лъже, краде, изнасилва, отвлича, ограбва,убива,онеправдава с фалшива пропаганда като ислямските терористи и другите антисемити- злодеи

26

Правда

преди 4 седмици

Както се вижда от снимката дори и Израел да е убил някой от тези ислямски арабски терористи с фалшиво име палестинци са членове на терористични групи, които нелегално окупират,непрестанно тероризират, нападат и убиват невинни евреи,а Израел се защитава, защото палестинците са корумпирани престъпници нео-нацистки банди управлявани от дявола убийци,лъжци,клеветници,окупатори на 80% от малката земя Израел,макар че арабите имат 23 държави от 54 ислямски.И всички подкрепящи терористи са съучастници!