Снимка: БГНЕС
fallback

Турски войник е загинал в хода на новата военна операция на турската армия в Северен Ирак, съобщи турското министерство на националната отбрана, цитирано от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Войникът е бил ранен при експлозия на самоделно взривно устройство, заложено от кюрдските терористи. Пострадалият военен веднага е бил приет в болница, но въпреки положените от лекарите усилия, е починал, се казва в изявление на министерството на отбраната на Турция, предаде БТА.

Oще по темата
Турските военни предприеха нова широкомащабна операция срещу кюрдските бойци в Северен Ирак в ранните часове на понеделник. Офанзивата е част от продължаващата кампания на Турция в Ирак и Сирия, насочена срещу бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ. Групировката има бази в Северен Ирак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Истина

преди 2 години

Ислямските терористи отдавна вършат нео-нанациски дяволски престъпления- агресия, терор. ограбване на чужди земи и собственост,отвличане,изнасилване.убийства геноцид както Русия сега срещу Украйна,Армения,Грузия и др.християнски народи и то срещу много др. държави и народи като срещу Сирия,Израел,Ирак и др.но ЕС и ООН вместо да осъдят на международен съд ислямските диктатори лид на престъпни групи противозаконно ги узаконяват и подкупват като Палестинска автономия ИДИЛ и приемат в НАТО (Турция)

53

Правда

преди 2 години

Турският диктаторски режим пак си показва истинската терористична същност вършейки пак агресорски престъпни дела срещу други народи и държави, както преди срещу Армения,Сирия,Либия, Израел в съучастие на други ислямски и комунистически престъпни режими и групи като Палестинска автономия Азербаджайн,Ислямска 'държава" и др. терористични нео-нацистки групи, които подкрепя с оръжия и средства, обучени терористи,така че е крайно време Турция също да бъде осъдена от международен съд и санкционирана!

52

Илхан ага

преди 2 години

Ще ги мачкаме и това е ако има някой да ни каже нещо да заповяда на бойното поле а не да реве

fallback