Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Турското министерство на отбраната започна военна операция срещу бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК) в северната част на Ирак, съобщи Анадолската агенция.

Според агенцията в операцията участват специални части и военновъздушни сили.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар е заявил, че самолетите са нанесли успешни удари по скривалища, бункери, тунели, пещери и складове на ПКК.

Въоръженият конфликт с Кюрдската работническа партия (ПКК), която е забранена в Турция, започна в Турция през 1984 г. и се възобнови през 2015 г., припомня БНР.

В Северен Ирак има бази на ПКК, срещу които турските въоръжени сили провеждат въздушни и наземни операции.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вече заяви, че от юли 2015 г. насам са ликвидирани 6000 членове на ПКК в страната и 6900 извън нея, като турските сили за сигурност са загубили над 1200 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 2 години

Всъщност грандоманските проекти в Турция, а и навсякъде по-света правят народа още по беден, а олигарсите, които на практика управляват по-богати.

46

Анонимен

преди 2 години

Каква военна операция? Това си е инвазия, война и т.н. Веднага санкции.

45

Путинофил:

преди 2 години

Азерите заграбиха Карабах, там в Кавказ за първи път има турска армия от 2 г. , Швеция и Финландия имат дата за НАТО през юни. Ердо нападна кюрдите,които бяха въоръжавани от раша и на чиито лидери ФСБ на раша пробута рускини за жени. Лошо! Провала в украйна, показа, че царя е гол и всеки дърпа нещо от проваления Путифений. Хахаха!

fallback