Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Анкара би искала войските на САЩ да се изтеглят от Сирия и Ирак, точно както преди това напуснаха Афганистан. Това каза турският президент Реджеп Ердоган в интервю за американския телевизионен канал CBS.

„Разбира се, ако имах избор, бих искал те (американските военни) да напуснат Сирия и Ирак по същия начин, както напуснаха Афганистан“, каза той.

Oще по темата

"Защото, ако искаме да установим мир в света, вече няма смисъл да оставаме в тези региони по света, ние просто можем да дадем възможност на тези народи, тези администрации да вземат свои собствени решения", добави Ердоган.

Той беше попитан дали това означава, че в този случай Турция възнамерява да заеме мястото на САЩ в Сирия. "Позволете ми да кажа абсолютно ясно и честно: никога няма да останем там, където не искат да останем, никога няма да присъстваме там, където не сме добре дошли", отговори турският лидер, цитиран от БНР.

Ердоган добави, че се надява САЩ, Русия, Иран и Турция да могат да работят заедно за постигане на мир в Сирия и Ирак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

БАЧКАТОР

преди 2 години

Браво, ефенди! После американците се махнете и вие от Сирия и Ирак. Някой викал ли ви е там?

12

Истина

преди 2 години

Не миро-опазващите войски на християнските народи с правови държави трябва да се изтеглят, защото са единствени гарант за опазване и защита на човешките права и свободи, правовия ред, законност, мира и общочовешки морални норми дадени от единствения истинен Бог на Библията,а трябва от всички народи да се изтеглят, осъдят и забранят и преселят на необитаем остров всички ислямски престъпни групи да вършат помежду си дяволските си дела на отвличане,насилие,терор,не срещу невинните евреи,християни

11

Правда

преди 2 години

И защо да се изтеглят християнските миро-опазващи сили на правовата държава САЩ? за да дойдат корумпираните нечестиви беззаконни слуги на дявола като ислямските терористи ли за да вършат на воля престъпления срещу човечество,мира правосъдието и Бога ли?!-Явно Турския диктаторски ислямски режим е на страната на ислямските терористи,които вече са атакували над 400 християнски села, отвлекли,изнасилили,ограбили,убили хиляди невинни Божии слуги заради вярата,затова Бог ще въздаде и на съучастниците!

fallback