Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Продължават въздушните удари и ракетният обстрел в резултат на напрежението между Израел и палестинците, докато международните призиви за прекратяване на конфликта се увеличават, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме обща декларация по въпроса въпреки съвместното предложение на Франция, Египет и Йордания. Представителят на Китай в ООН каза, че се е запознал с проектодокумента и заяви, че Китай подкрепя предложението.

Oще по темата

Същевременно беше съобщено за нови сблъсъци между израелските сили и протестиращи палестинци като в Западния бряг, така и в Източен Йерусалим. Десетки са били приети в болници с огнестрелни рани, допълва АФП, позовавайки се на медицински данни.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че на „Хамас“ - палестинската военна групировка, контролираща Ивицата Газа, са нанесени „неочаквани удари“ и че операциите ще „продължат толкова дълго, колкото е необходимо за възстановяване на спокойствието“ на всички израелски граждани.

Нетаняху подчерта, че бомбардировките са „върнали „Хамас“ години назад“.

Досега в Газа са убити най-малко 215 души, включително почти 100 жени и деца, според здравното министерство.

В Израел са убити 12 души, включително две деца, съобщават местните здравни власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Браво, Израел!

преди 2 години

Точно така се прави. Един наш велик български хан (кан) от татаро-монголски произход е казал: "Като не щеш мира, на ти секира". Съпортърите на харабелската *** да си избришат гурелите и сополките.

44

Анонимен

преди 2 години

Араби които участват в израелската армия.Няма таково животно , не ги взимат вьобще.

43

Анонимен

преди 2 години

Сега бил момента за апартамента в Палестина ама после да не ревете защо евреите ва мразят в цял свят.

fallback