Снимка: БГНЕС
fallback
Поредни сблъсъци и жертви в Израел. Най-малко трима палестинци са убити, а 580 са били ранени при сблъсъци между палестинци и служители на израелските правоохранителни органи на Западния бряг и в някои райони на Източен Йерусалим, предаде БГНЕС.
 
По информация на палестинската информационна агенция "Wafa", в град Хеврон от получените травми е починал 15-годишен младеж. Така от снощи вече трима души са станали жертви на сблъсъците.
 
Най-ожесточени сблъсъци между израелските сили за сигурност и палестинците има в района на Хеврон, Рамала, Тулкарм, Витлеем, Неблус и Калкилия. Служителите на реда използват сълзотворен газ, светошумови гранати и гумени куршуми срещу протестиращите.
 
Продължават сблъсъците и в Източен Йерусалим, основно в района на Храмовия хълм. Агенцията съобщава за 25 араби, които са били арестувани. От началото на размириците досега са арестувани почти хиляда човека.
 
Получено беше и съобшение, че бойната авиация на израелската армия е разрушила сградата на Министерството на труда в ивицата Газа, а на сградата на друго ведомство са нанесени сериозни щети. По информация на правителствената информационна служба на Палестина, сградата на министерството е разрушена напълно. Тази на социалното ведомство е сериозно пострадала. Щети са нанесени на складови помещения и на намиращи се наблизо жилищни сгради.
 
Междувременно израелското радио Кан съобщи, че министърът на отбраната Бени Ганц се е срещнал със заместник-помощника на американския държавен секретар по въпросите на Израел и Палестина Хади Амр, който пристигна там вчера, за да съдейства за постигането на примирие между Израел и Хамас. 
 
Междувременно стана ясно, че президентът на САЩ Джо Байдън е провел телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, в който е потвърдил "твърдата подкрепа за правото на Израел да се защити срещу ракетни атаки от "Хамас" и други терористични групировки в Газа". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Лаврентий Берия

преди 2 години

На евреите по света въобще не им пука за Израел и Палестина просто това е локален конфлик (ТЕАТЪР), койото Израел го устройва няколко убити израелци и разрушени сгради на фона на 580 палестинци - после кой правил геноцида, но евреите по света ги интересува до толкова до колкото да имат някъде си държава и да се правят на пострадали...всичко останало е една бутафория от която страдат палестинците, но не и евреите!

12

гг

преди 2 години

Никога против Израел, никога в подкрепа на ислямски фанатици.Тук 500 години сме търпели цялата им човещина.Ислямистите нямат никакви ценности нито морал.

11

две

преди 2 години

Една лоша дума няма да кажа за евреите.Те са единствените, които спират ислямският фанатизъм да не започне същият сценарии на Балканския полуостров, във Франция и Испания.

fallback