Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Армията на Израел се готви за наземна операция в Ивицата Газа, но засега няма заповед за провеждането ѝ, съобщи прессекретарят на израелската войска Йонатан Конрикус.

Oще по темата

„Войските в дивизия „Газа“ се намират на различен етап от подготовката, включително инструкции на ръководството на генералния щаб, но засега не е издадена заповед за осъществяването на такава операция. Но военна подготовка наистина се провежда“, каза Конрикус, цитиран от РИА Новости.

По-рано военното крило на палестинското движение Хамас заяви, че е изстреляло ракети срещу три израелски града – Ашкелон, Нетивот и Сдерот. Това е бил отговорът на смъртта на редица техни командири и разрушаването на 16-етажна сграда в центъра на Ивицата Газа.

Ракетите бяха изстреляни от Ивицата Газа срещу Израел на фона на засилване на напрежението и актовете на насилие близо до границата и в Източен Йерусалим, след като израелски съд реши няколко палестински семейства да бъдат изселени от домовете им в йерусалимския квартал Шейх Джара. Изострянето започна на фона на сблъсъци между палестинци и израелци в Деня на Йерусалим – 7 май, припомня Лента.ру.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Диана

преди 2 години

Не е никак трудно да превземеш цялата Газа! - въпросът е какво ще стане после...А това после не изглежда никак розово за евреите...Тези хора не могат да разберат, че насила хубост не става, уж се пишат много умни...Не е толкова важен нито Йерусалим, нито нищо пред живота - ако Христос беше жив, какво щеше да избере смърт или живот, според вас...Срамно е заради някакви сантименти да се посяга на живот на хората, срамно е да разчиташ на оръжие за да задоволиш някакви имагинерни желания...

28

2021

преди 2 години

Случайни неща няма,как с всеки изминал ден конфликтите се увеличават,съвсем скоро очаквайте глобален конфликт !!!

27

Анонимен

преди 2 години

Ами, ще ги гази. Народната поговорка казва: "Ако би мирно стояло, не би чудо видяло."Според определена група форумняци, когато ти фъргат ракети връз къщята требе да ръкопляскаш и черпиш хвъргачите с шербет. Много сбъркани хора има в БеГето.

fallback