Снимка: БГНЕС
fallback

Извънредно положение е обявено в израелския град Лод заради сблъсъци между араби и еврейски заселници. Съобщение за това бе качено днес на страницата на премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Тwitter, предаде ТАСС.

Oще по темата

"Премиерът Бенямин Нетаняху обсъди събитията в Лод с министъра на отбраната, министъра на вътрешната сигурност, генералния полицейски инспектор на Израел, шефа на националния съвет за сигурност, генералния прокурор и други високопоставени служители. Премиерът Нетаняху се съгласи да обяви извънредно положение в Лод", се казва в текста.

Освен това е взето решение "незабавно да се прехвърлят в Лод от Юдея и Самария батальони от граничната полиция на Израел".

По-рано бе съобщено, че кметът на Лод е поискал Нетаняху да изпрати в града армейски части, тъй като ситуацията там "излиза извън контрола на властите". Телевизия "Ал Маядин" съобщи, че тълпи от арабски тийнейджъри са започнали да опожаряват коли на израелци. В Лод е имало и опит да бъде подпалена една от синагогите.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Рашо

преди 2 години

Никой не говори за етническо прочистване, арабите са си диви и трябва да бъдат третирани като такива.

21

Огнян

преди 2 години

До Анонимен 30. Не си май живял и работил в Израел, щом такива неграмотни драсканици си изписал.

20

Анонимен

преди 2 години

Етническо прочистване на Западния бряг и бомбардировки на гетото за палестинци Газа.Евреите станаха фашисти, все повече територия крадат за жизнено пространство за сметка на палестинците.Хитлер е техен учител.

fallback