fallback

Общ преглед

Ирански държавни медии, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската революция, съобщиха днес за официалното откриване на подземна ракетна база на неуточнено място на брега на Персийския залив, предаде Ройтерс.

Според портала Sepah News на церемонията са присъствали командирът на корпуса генерал-майор Хосеин Салами и Алиреза Тангсири, командир на военноморските му сили, част от които е "стратегическата база".

По думите на ген. Салами тя е една от няколкото бази, където са разположени стратегически ракети на бойния флот на корпуса.

"Тези ракети имат обсег от стотици километри, свръхпрецизна точност и огромна разрушителна сила и могат да преодолеят средствата за електронна война на противника", заяви ген. Салами, цитиран от Ройтерс.

Официалното съобщение за новата база бе направено в деня на годишнината от иранските ракетни удари по два военни обекта в Ирак, където се намираха американски военни. Атаката от 8 януари 2020 г. бе отговор на убийството пет дни преди това на (на 3 януари) на командващия специалните сили "Кудс" генерал-лейтенант Касем Солеймани при удар с американски дрон на международното летище на Багдад.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Кико

преди 3 години

. А носат ли *** - Да! Ясно!

26

Анонимен

преди 3 години

До "АРАБСКИ ПРИКАЗУмнико, до сега не си ли научил, че иранците са перси, арийци и нямат нищо общо с арабите? Познат си с неграмотността си, главните букви и истеричното ха-ха-хааааа.

25

До анонимен 31

преди 3 години

Иранската армия има по-слаби активи от Турската,Израелската,Сауд.арабска,Египетска....Дълбоко се заблуждаваш. Иранската армия има много по-добра техника от изброените от теб и по-голям боен опит. Разполага с най-скоростните изтребители, правени в САЩ - F-114 , с ракети, които стигат до нас, а вероятно и по-далеч, с великолепни ракети повърхност-море и почти всичко е тяхно производство. Иранската нация е много млада и образована -23 студента на 10000 души, а Израел -само 11! Не талиби, а студен

fallback