Снимка: БГНЕС
fallback

Израелската армия нанесе снощи въздушни удари по ивицата Газа в отговор на ракетно нападение срещу територията
на Израел, съобщиха Франс прес и ДПА.

"Тази вечер ракета беше изстреляна от ивицата Газа срещу израелска територия. Изтребители и щурмови хеликоптери удариха подземна инфраструктура на терористичната организация Хамас в южната част на ивицата Газа", обяви израелската армия в комюнике. Системата за противовъздушна отбрана "Железен купол" прехванала ракетата. Не се съобщава за пострадали.

Според източници от палестинските сили за сигурност армията нанесла два удара, в Хан Юнес и Деир Балах.

Палестинското нападение беше извършено часове след като израелската армия обяви, че е открила тунел, прокопан от ивицата Газа към територията на Израел.

Тунелът бил открит в зона на израелска територия благодарение на система от подземни сензори, инсталирани близо до оградата, издигната между еврейската държава и палестинския анклав. Военен говорител увери, че тунелът не представлява опасност за местното население и скоро ще бъде унищожен. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

анонимен

преди 3 години

До Анонименпо тази логика и римляните са били тук преди теб

21

Христо Христов

преди 3 години

До Анонимен/21съдейко по нашенските атлантици и спасители на бкп - соломон паси и леа коен, трябва да заявя, че си прав.

20

Анонимен

преди 3 години

Каквото и добро да им направиш, да им спасиш живота, да ги нахраниш, да ги приютиш, помни , помагаш на змия или крокодил, то винаги ще намери и търси начин как да те унищожи. Сърцата им са пропити от нечовешка злоба, неотулявма жажда за кръв, празни черни дупки от ада които никога не могат да бъдат запълнени нито с кръвта която проливат нито с парите за които ламтят .

fallback