Снимка: БГНЕС
fallback

"Хизбула" очевидно е планирала да използва запасите от амониев нитрат, които предизвикаха експлозията в пристанището на Бейрут тази седмица, срещу Израел в "Трета Ливанска война". Това съобщава израелският телевизионен Channel 13, цитиран от англоезичното издание The Times of Israel.

Материалът е бил излъчен часове, след като лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала произнесъл реч, в която "категорично" отрича групировката му да е съхранявала оръжие или експлозиви в пристанището на Бейрут.

"Бих искал категорично да заявя, че ние нямамe нищо наше на пристанището. Никакви оръжия, никакви ракети, бомби или пушки, дори куршуми или амониев нитрат", казал Насрала.

Израел официално не твърди, че "Хизбула" е свързана с взрива във вторник, допълва Bulgaria ON AIR.

Миналата година обаче в свои доклади Израел пише, че Мосад е съобщил на европейските разузнавателни агенции, че "Хизбула" съхранява запаси от амониев нитрат за бомби в Лондон, Кипър и другаде.

Амониевият нитрат се използва при производството на взривни вещества, а също така е съставка в производството на торoве. В миналото той е бил причина за големи индустриални аварии, а също така е била основна съставка в бомба, която унищожи федерална сграда в Оклахома Сити през 1995 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Истина и правда

преди 3 години

До Анонимен Да Израел в Божия избран народ и в завет с Бога да пази Неговите праведни закони написани в Библията и именно защото те ги пазят Бог ги обича пази благославя.И никой който познава единствения истински Бог-Богът на Израел не върши дяволски дела като враговете на Бога- всички антисемити като нацистите комунисти ислямски терористи и други слуги на дявола само вършат безбожни беззаконни дяволски дела-измама клевета кражба убийства терор корупция расизъм геноцид и др но Бог ще им въздаде

41

Анонимен

преди 3 години

До Тя работата ясна...Това е лъжа и клевета срещу невинни, а лъжата и клевета като кражба и убийство са дяволски дела и престъпления срещу истината, правосъдието и Бога. Истината е че ливанската терористична организация Хизбула управлявана финансирана и въоръжавана от Иран и други ислямски и про-ислямски неонацистки антисемитски организации като ЕС ООН са готвели терориртични нападения срещу Израел рано или късно лодейсците винаги падат в рова който копаят а други, зашото праведният Бог въздава!

40

Истина и правда

преди 3 години

Да Ливан както и другите ислямски държави се управляват от беззаконни диктатори ръководители на терористични групи, а Ливанската терористична група Хизбула палестинките ООП Хамаз, Сирийска АлКайда Иракска ИДИЛ и т.н. се финансират от Иран и ЕС,въоръжават от Русия и Турция и заедно вършат престъпления като измама грабеж убийства терор,геноцид срещу Божия народ Израел християни,кюрди и др. невинни жертви. но слава на Бога ислямските терористи няма да успеят защото Бог ще им въздаде за злото в ада

fallback