Снимка: Reuters
fallback

Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гаит определи военната операция на Турция в Североизточна Сирия като "нашествие в земята на арабска страна и агресия над суверенитета й", предаде Ройтерс.

Oще по темата
Председателят на сегашната сесия на Арабската лига, иракският външен министър Мохамед Али ал Хаким, също осъди настъплението на Турция в Сирия на извънредна среща на регионалната организация, която бе свикана от Египет. Той призова за възстановяване на членството на Сирия в Арабската лига.

Този призив беше отправен и от ливанския външен министър Джебран Басил, предаде Асошиейтед прес.

Басил заяви, че възстановяването на членството на Сирия в панарабската организация трябва да е "първият отговор на Лигата към турската агресия".

"Не можем повече да допускаме Израел, Турция или някоя друга страна да извършва агресия над арабска държава или арабски народ", добави Басил.

Членството на Сирия в 22-членната Арабска лига бе замразено през 2011 г. в началото на сирийската гражданска война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Мунчовци с Шлемофони

преди 4 години

Баце си прибра 60 милиона за оградата по БГ границата, а те бяха спазарени срещу Горещи точки, скандала гръмна, беше потвърден от ЕК, но в БГ никой не му обърна внимание и сега всички си мислят, че бежанци няма да има, ама на Ердоган точно това му е стратегията, а най-лесно ще е да ги пусне през БГ и Гърция, та чакаме да видим Бойчо Банкянски каква глупост ще изтърси, като се изсипят ордите бежанци без национална надежда?!

31

,.,.,.,

преди 4 години

Ми да не се лигавят тези от Арабската лига като смятат,че това е нашествие в арабски земи а да отвърнат подобаващо.Саудитска Арабия за какво се въоръжи до зъби с оръжия от САЩ?

30

Анонимен

преди 4 години

="Не можем повече да допускаме Израел, Турция или някоя друга страна да извършва агресия над арабска държава или арабски народ", добави Басил.=глупакът още не е осъзнал ,тъкмо израел порстрекава пкк , правят етническа чистка ,разселват араби и туркмени и настаняват кюрди по тези земи ,целта е създаване на голям израел ,навремето даеш нито една атака не бе направила срещу израел ,ами как да направят ,пари оръжия идваха от сащ и израел

fallback