Снимка: БТА
fallback

Багдад няма да позволи при никакви обстоятелства американските бази на територията на Ирак да се използват за нанасяне на военен удар по съседен Иран, каза иракският президент Бархам Салих в интервю пред телевизия Си Ен Ен, цитирано от ТАСС.

"Ние не искаме нашата територия да се превръща в междинен плацдарм за каквито и да са враждебни действия срещу който и да е от нашите съседи, включително Иран, - подчерта Салих. - Това определено не е съставна част от споразумението между правителствата на Ирак и Съединените щати."

Въпросите, зададени на Салих, бяха породени от интервю за президента на САЩ Доналд Тръмп пред телевизия Си Би Ес през февруари. Тогава той каза, че би искал да запази американската военна база в Ирак най-вече за да може да я използва "за контролиране на Иран, който е истинският проблем". Вчера Тръмп заплаши в Туитър Иран с унищожителен военен удар в случай на нова атака срещу Америка. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Боби

преди 4 години

До Krom"24 часов тест за оцеляване" воюват с кюрдите от години и не са ги пречупили. Саддам съща не можа. Турската армия претърпя доста загуби в Сирия. Недей да извърташ."Афганистан 1986 година Руснаците пращат като на конвейр цинкови гробове ...Командването най-накрая се вслушва в препоръките на обикновените командирирезултатиСпецназИзолация на месност и претърсване рамо до рамопреди да се махнат от Афганистан бяха победители

30

Krom

преди 4 години

До Боби - да? И това ще ги накара да си мълчат? Не бих казал. Турските специални части в Анадола за които един бивш немски командос, сега журналист написа статия под заглавие "24 часов тест за оцеляване" воюват с кюрдите от години и не са ги пречупили. Саддам съща не можа. Турската армия претърпя доста загуби в Сирия. Недей да извърташ.

29

Анонимен

преди 4 години

Възможно е. България също отказа на НАТО да използва страната за удари срещу Сърбия. Това е нормална процедура, когато става въпрос за съсед с когото нямаш проблеми.

fallback