Снимка: БТА
fallback

Иран може да потопи американските военни кораби в Персийския залив с ракети и тайни оръжия, заяви иранският генерал Мортеза Корбани, цитиран от Ройтерс.

Съединените щати обявиха вчера, че ще разположат допълнителни 1500 войници в Близкия изток с цел защита срещу Иран, чийто Корпус на революционните гвардейци бе обвинен от Вашингтон, че носи пряка отговорност за нападанията срещу петролни танкери в Залива този месец. 

"Америка изпраща два военни кораба в региона. Ако те извършат и най-малката глупост, ще ги изпратим на дъното на морето заедно с техните екипажи и самолети, като използваме две ракети или две нови тайни оръжия", заяви Корбани.

За да спре Иран, САЩ ще продаде оръжие на Саудитска Арабия

Правителството на американския президент Доналд Тръмп реши да засили американското военно присъствие в Близкия изток заради опасения от потенциална иранска атака. Според западни експерти Иран често преувеличава възможностите на оръжията си, но има опасения, свързани с иранската балистична програма и с иранските балистични ракети с голям обсег.

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф определи днес изпращането на американски военни подкрепления в Близкия изток като заплаха за международния мир, предаде Франс прес.

"Засилването на американското присъствие в нашия район е много опасно и е заплаха за мира и международната сигурност", каза Зариф при посещението си в Пакистан. 

"Рационалните американци и опитните американски командири" вероятно ще упражнят контрол над радикалните елементи във Вашингтон и ще предотвратят война с Иран", заяви иранският бригаден генерал Хасан Сейфи, цитиран от Ройтерс.

"Ние сме на мнение, че рационалните американци и опитните американски командири няма да позволят на радикалните елементи в САЩ да ги вкарат в ситуация, от която изходът ще е много труден", каза Сейфи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Нищо ново

преди 4 години

Пак ще има чаалми,джапанки и потури във въздуха!

79

Бивш ракетчик.

преди 4 години

Няма непробиваема противоракетна отбрана. Ако ракетите които едновременно приближават кораба са повече от възможностите на противоракетната система някой от тях ще стигнат целта. Ако е една ракета тя няма шанс. Въпрос на тактика. Аз работих по техническата поддръжка на руските противокорабни ракети в България. Още пре 80-те на 20 век те летяха с 3 пъти скоростта на звука. И никога не се пускаха по една. Отдавна ги нарязахме а американски не ни дадоха.

78

И путю се дървеше

преди 4 години

Но не посмя да направи нищо като му опекоха Вагнеровците

fallback