Бенямин Нетаняху. Снимка: Reuters
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел няма да позволи на Иран да се сдобие с ядрени оръжия, след като Техеран обяви, че преустановява изпълнението на някои свои ангажименти по ядреното споразумение от 2015 г., предаде Франс прес.

Израел винаги е обвинявал заклетия си враг Иран, че се опитва да разработи ядрени оръжия, което Техеран отрича.

"Няма да допуснем Иран да се сдобие с ядрено оръжие", каза Нетаняху на церемония в Ерусалим по повод Възпоменателния ден на загиналите за страната войници и жертвите на тероризъм.

Днес в Израел отекнаха сирените на Възпоменателния ден и всякаква дейност в страната спря за две минути, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Пешеходците спряха на място, както и колите, чиито шофьори и пътници излязоха и застанаха неподвижно.

Много израелци почитат загиналите си с посещения на военни гробища, където днес протичат възпоменателни церемонии.

По данни на израелското министерство на отбраната 23 741 военнослужещи и членове на различни сили за сигурност са загинали по време на активна служба от 1860 г., когато първите еврейски жители на старата част на Ерусалим за пръв път създават нови квартали.

От миналата година броят на тези жертви е нараснал с 96 души. Колкото до цивилните жертви на тероризма, те са 3150 от 1950 г., а броят им от миналата година се е увеличил със 17 души, включително четиримата убити в неделя при ракетен обстрел от Ивицата Газа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААС какво точно? С на огромната си жена забрадката?

15

бивш военен

преди 4 години

Те вече ГО ИМАТ !! За това ревете така !!

14

РККА

преди 4 години

САЩ световен феодален деспот,Израел верен суверен на САЩ.Американски сенат,правителство,икономически потенциал евреи ЕЕЕЕЕЕЕЕ то като баснята за кокошката и яйцето,и след всичко това кой смята още че стария Адолф е бил смахнат..

fallback