Снимка: Reuters
fallback

Папа Франциск призова за евакуацията на бежанци в лагери за задържане в Либия, където боевете ескалират, предаде Ройтерс.

Oще по темата

На неделната молитва "Ангел Господен" във Ватикана Франциск заяви, че и без това тежкото положение на намиращите се в лагерите се е влошило поради конфликта. Той призова за евакуация на бежанците в тях по хуманитарни коридори, особено на жените, децата и болните.
Миналата седмица Върховният комисариат на ООН за бежанците евакуира 325 души от център в Триполи след засилване на насилието, припомня Ройтерс.

Папа Франциск призова вярващите и да се молят за жертвите и засегнатите от наводненията в Африка.

Папата даде половин милиони евро в помощ на приемането на мигранти в Мексико, съобщава електронното издание "Ватикан нюз", цитирано от ТАСС. Католическата църква вече помага на хилядите мигранти от Хондурас, Салвадор, Гватемала, които пристигнаха в Мексико, надявайки се да достигнат до САЩ, но не могат да продължат пътя си, пише БТА.

Франциск неведнъж е призовавал да се помага на мигрантите и да не се издигат стени пред тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

До Гледна точка /24/

преди 5 години

От години помагаме на две закъсали роднински семейства. Едните си стъпиха на краката, след като децата им пораснаха, завършиха висше и си намериха добра работа. Но другите ще загинат, ако не продължим да ги крепим /много болна възрастна жена с нищожна пенсия и безхарактерната й дъщеря, която си провали живота заради кварталния хаймана; и до днес измъква храна от вкъщи за да го подпомага този същия, но ако не сме ние, храна няма да има/.От 2-3 г. вече аз подпомагам и майка си, и онези нещастници

24

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 23А бе човек!С очите си видях занемарени плантации в Екваториална Африка. Французите са ги оставили в цветущо състояние, но след като са се оттеглили, местните не са си направили труда да ги обработват. Там, където китайци бяха наели такива плантации, не само отглеждаха специфични африкански плодове, но и зеленчуци, каквито употребяваме ние, европейците.Където няма условия за земеделие, има полезни изкопаеми или условия за животновъдство.

23

Гледна точка

преди 5 години

По-смирен народ едва ли има в света. Смирен, та чак овчедушен.Едва ли. Аз поне това виждам, как от някои коментари се пръска само злоба - това смирение ли е!? Ако не можеш да помогнеш, поне недей да хулиш и ругаеш. Защото който каквото е посял, това ще жъне!

fallback