Снимкa: Reuters, архив
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи днес на заседание на кабинета, че е разговарял по телефона с президента на Русия Владимир Путин и се е разбрал с него за среща в най-близко време, предаде ТАСС.

"Преди време разговарях по телефона с Путин. Договорихме среща в най-близко време с цел продължаване на важната координация между армиите на страните ни", каза премиерът, цитиран в комюнике на своята канцелария, предава БТА.

"Израел ще действа постоянно, за да не позволи на Иран да създаде военни бази в Сирия и да достави смъртоносни оръжия на ливанското движение Хизбула", добави Нетаняху.

Oще по темата

Канцеларията му засега не информира кога точно ще се срещнат руският и израелският лидер. Това ще е първата им среща, след като руски разузнавателен самолет Ил-20 катастрофира на 17 септември над Средиземно море.

Според руското министерство на отбраната самолетът е бил свален от сирийската ПВО, стреляла срещу израелски изтребители, докато са атакували обекти в сирийската провинция Латакия. Ведомството изтъкна, че израелските летци, прикривайки се зад Ил-20, са изложили самолета на огъня на сирийските зенитни комплекси С-200.

След този инцидент Русия достави на Сирия 49 единици техника - зенитни ракетни системи С-300 и съпътстващо оборудване, за да повиши сигурността на руските военни в тази страна, както заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

ПЕНКО

преди 5 години

ДАА ...СЪГЛАСЕТЕ СЕ С МЕН :" ЕВРЕИТЕ СА ГЕНИИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО -ДАВАЩИ МУ НАПРЕДЪК И БЪДЕЩЕ ВЪВ ВСЯКА ОБЛАСТ :...ИКОНОМИКА ;НАУКА;ИЗКУКУСТВО И ФИНАНСИ И ...!!!"...НЕ РАЗБИРАМ САМО "ЗАЩО ГОСПОДАРИТЕ ЕВРЕИ /СЕМИТИ/ -ИСКАТ ДА СМУЧАТ ЧОВЕШКА КРЪВ, ЗА ДА СЪЩЕСТВУВАТ /ОТЦЕЛЯВАТ/ И ТО ГЛАВНО АРАБСКА -ДЕТСКА ,МАЙЧИНСКА И НЕВИННА !?!? ИСКАТ ГЛОБАЛИЗАЦИЯ ЗА ДА ВЛАСТВАТ ,НО ВЕЧЕ ГИ ЗАТВАРЯТ И ОТ ИЗТОК И ОТ "НАТЮ" !!!!

40

Боби

преди 5 години

До Сата НАТОЕххх ЕкспертеИран отдавна знае че влезе ли Самолетоносач в Залива то той си е подписал смъртната присъда. Самолетоносач може да бъде унищожен по 3 начина Ядрен взрив на това са способни Русия и КитайАтака от съвременни свръхзвукови ПКР Способни Русия, Китай и Индия(в кооперация с РФ) Масирана атака от ПКР включително допотопни които да изтощят ЗРК комплексите на корабите от ескорта 200-300 китайски дозвукови ракети са достатъчни а Иран има и собствено производство

39

муспи

преди 5 години

- ***, какво е това аврейче на снимката? - Свин$ко ла?но ***, не говори това на масата!

fallback