Снимка: архив Reuters
fallback

Петима руски граждани може да са били убити в Сирия при стълкновения с коалиционните сили, водени от САЩ, но те не са били руски военнослужещи. Това заяви говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата

"По предварителни данни в резултат на въоръжено стълкновение, причините за което в момента се изясняват, говорим може би за гибелта на петима души", заяви Захарова на брифинг, съобщи БТА.

"Изхождаме от презумпцията, че става дума за руски граждани. Но, разбира се, всичко това трябва да се провери - гражданството им, били ли са наистина граждани на Русия или са били граждани на други страни", каза тя.

По думите й не става дума за руски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в района на сирийския град Дейр ал Заир (главен град на едноименната провинция).

Сътрудници на руски частни военни компании, воюващи на страната на правителствените сили в Сирия, заявиха, че в редиците на наемниците е имало голям брой жертви след стълкновение на 7 февруари в провинция Дейр ал Заир между коалиционните сили под предводителството на САЩ и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация" медийните съобщения за десетки и дори стотици загинали руски граждани при боевете. Тя добави, че американските действия в Сирия вероятно имат за цел да подкопаят нейната териториална цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Анонимен

преди 6 години

Нали бяха 200, 300, 500? Какво се оказа?

127

Внимание! Пропаганда

преди 6 години

Законната власт е режим само за окупаторите и техните лакеи. Останалото да се докаже с поименен списък на убитите!

126

тт

преди 6 години

Петима убити??? Много бе Марче .Аз чух за четири и половина,ама той единия не бил съвсем убит ами само малко...

fallback