Снимка: Reuters
fallback

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призова света да признае Източен Ерусалим за палестинска столица, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Призивът бе отправен при откриването на извънредна среща на върха на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС).

"Първо, палестинската държава трябва да бъде призната от всички останали страни. Ние всички заедно трябва да се борим за това", каза Чавушоглу пред външните министри, които се събраха преди същинската среща на ОИС.

"Трябва да насърчим другите страни да признаят палестинска държава въз основа на границите от 1967 г. и със столица Източен Ерусалим", подчерта министърът.

Турция, като ротационен председател на ОИС, свика извънредната среща в Истанбул днес по инициатива на президента Реджеп Тайип Ердоган след решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел.

Целта на срещата на ОИС - организация, в която участват над 50 мюсюлмански страни - е да се изработи съвместен отговор на решението, обявено от Доналд Тръмп на 6 декември.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Defender of Justice

преди 6 години

Tурция се управлява от престъпен ислямски терористичен режим, както и незаконната терор организация Палестинска автономия( съюз на 3 терор,орг,на исласки араби под фалшиво име палестиансци е престъпна като ИДИЛ нарушаващи непрестанно международното право,човешките права и закони,клеветейки с лъжи невинните жертви с фалшива пропаганда, окупация, грабеж и терор на чужди земи,Затова трябва да бъдат съдени за престъпленията им-лъжите,клевети,заплахите за нищожните им беззаконни решения срешу Бога!

91

Анонимен

преди 6 години

АВРААМ И САРРА СА РОЗОНАЧАЛВИЦИ НА ЕВРЕИТЕ. САРРА БИЛА БЕЗДЕТНА И ЗАТОВА АВРААМ СИ ВЗЕЛ ЗА НАЛОЖНИЦА АГАР (СЛУГИНЯ НА ЖЕнА МУ). ОТ НЕЯ ИМА СИН ИСМАИЛ, КОЙТО СТАВА РОДОНАЧАЛНИК НА АРАБИТЕ.Така че евреите и арабите имат общ баща-родоначалник. От името на АГАР НАШИТЕ ПРЕДЦИ СА НАРИЧАЛИ ТУРЦИТЕ АГАРЯНИ.

90

Анонимен

преди 6 години

Не сме нито приятели, нитоврагове на араби и евреи.Те просто са жертви. Цялатахристианска религия същое една гигантска манипулация от страна на извънземнинастроени враждебно къмхората . Тези извънземни сана много високо технологичнониво и са тук от много отдавна.

fallback